Βατόπουλος: Πρέπει να υπάρχει έλεγχος στις ώρες εξόδου

«Η πίεση στα νοσοκομεία εξακολουθεί να υπάρχει» 

«Δεν έχουν αλλάξει πάρα πολλά πράγματα. Η πίεση στα νοσοκομεία εξακολουθεί να υπάρχει, αλλά ευτυχώς δεν υπάρχει κάποια ανεξέλεγκτη αύξηση των κρουσμάτων», δήλωσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας Σχολής Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του Mega.

«Έχουμε συνεχώς αναζωπυρώσεις σε διάφορα μέρη της Ελλάδας», πρόσθεσε ο κ. Βατόπουλος. Ερωτηθείς για τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, ο καθηγητής δήλωσε πως είναι «νωρίς ακόμα να κρίνουμε».

Αναφορικά με ένα σημερινό δημοσίευμα από τα «ΝΕΑ», όπου αναφέρει πως υπάρχει «στο τραπέζι» και το μέτρο για SMS για ψώνια με χρονική διάρκεια τριών ωρών, ο κ. Βατόπουλος δήλωσε: «Κάτι τέτοιο είχε τεθεί ως πρόταση από τα Χριστούγεννα, αλλά δεν πραγματοποιήθηκε λόγω τεχνικών προβλημάτων». «Αφού υπάρχει περιορισμός κυκλοφορίας, ο καθένας πρέπει να ελέγχεται πόσες ώρες βγήκε από το σπίτι του», είπε σχετικά.

«Αυτό που χρειάζεται είναι ατομική ευθύνη»

«Στην Αθήνα υπήρχε ο φόβος της ραγδαίας μετάδοσης, γι’ αυτό πάρθηκαν αυτά τα μέτρα, ενώ στη Θεσσαλονίκη, όπου τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν είναι ανησυχητικά στον βαθμό που είναι στην πρωτεύουσα, έγινε lockdown σε συγκεκριμένες γειτονιές της πόλης». Αν και αυτό είναι σωστό, εκτίμησε, είναι δύσκολα εφαρμόσιμο. «Αλλά ακόμη πιο δύσκολο θα ήταν να κλείσει όλη η πόλη. Αυτό που χρειάζεται είναι ατομική ευθύνη», τόνισε ερωτηθείς για τα διαφορετικά επιδημιολογικά δεδομένα στη Θεσσαλονίκη.

«Η κατάσταση θα αλλάξει όταν θα έχει ανοσία το 60% του πληθυσμού ή οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες», υπογράμμισε, εκτιμώντας ότι κάτι τέτοιο θα έχει γίνει μέχρι το καλοκαίρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM