Βατόπουλος για μάσκα: «Είναι σημαντικό να τη φοράμε σωστά»

O Αλκιβιάδης Βατόπουλος, αναφερόμενος στη χρήση της μάσκας προστασίας εν μέσω της πανδημίας, επισήμανε μία ακόμη φορά το πόσο σημαντικό είναι να τη φοράμε σωστά

O καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ επανέλαβε μία ακόμη φορά το πόσο σημαντικό είναι να φοράμε σωστά τη μάσκα προστασίας από τον κορονοϊό.

Μάλιστα, ο ίδιος έδωσε δύο συμβουλές αναφορικά με τη σωστή χρήση της μάσκας προστασίας. Πιο συγκεκριμένα, είπε πως κατ' αρχάς είναι αναγκαίο να πιέζουμε το έλασμα στη μύτη μας και δεύτερον, εάν η μάσκα είναι χαλαρή, πρέπει να στριφογυρνάμε τα λάστιχα.

Ο καθηγητής, μάλιστα, συμπλήρωσε πως η χρήση διπλής μάσκας είναι απαραίτητη όπου υπάρχει συνωστισμός.

«Η ιστορία δεν έχει τελειώσει σε καμία περίπτωση» 

Επιπλέον, μεταξύ άλλων, ο καθηγητής Μικροβιολογίας κ. Βατόπουλος δήλωσε πως «τα κρούσματα δεν έχουν ελαττωθεί όσο θα θέλαμε. Στις μονάδες και στα νοσοκομεία υπάρχει πίεση». Και προχώρησε στην εκτίμηση πως «συνεπώς τα πράγματα είναι σχετικά δύσκολα».

Ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος τόνισε επίσης πως «ένα θέμα είναι οι μεταλλάξεις, η βρετανική παραλλαγή του κορονοϊού, που αλλάζει λίγο τους κανόνες του παιχνιδιού, με την έννοια ότι είναι λίγο πιο μεταδοτική και φαίνεται πως αναλογικά είναι και στα παιδιά. Αυτό θα μας υποχρεώσει να αναβαθμίσουμε λίγο τα μέτρα».

Ωστόσο, ο καθηγητής δεν παρέλειψε να σταθεί και στα «καλά νέα» των τελευταίων ημερών, αναφέροντας το γεγονός πως «ο εμβολιασμός έχει γίνει αποδεκτός από τον κόσμο, γεγονός σημαντικό, εφόσον λυθούν και τα προβλήματα που υπάρχουν με τις προμήθειες».

Δείτε παρακάτω όσα είπε ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος:ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM