Βατόπουλος - Γώγος: Παράταση του lockdown βλέπουν οι λοιμωξιολόγοι

Υπάρχει πιθανότητα παράτασης του γενικού lockdown- Τι αναφέρουν Βατόπουλος- Γώγος

Στην πιθανότητα παράτασης του lockdown αναφέρθηκαν ο καθηγητής μικροβολιογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος και ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων Χαράλαμπος Γώγος.

«Την άλλη εβδομάδα θα μπορεί να ειπωθεί αν μπορούμε να βγούμε μετά τις 30/11 και πως το άνοιγμα θα γίνει όπως και την προηγούμενη φορά» ανέφερε ο καθηγητής μικροβολιογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

 

Παράλληλα, ο κ. Βατόπουλος υπογράμμισε πως μάσκα και άλλα μέτρα θα μείνουν μαζί μας όλο το χειμώνα και πως θα χρειαστεί πολύς καιρός για να εμβολιαστεί όλος ο κόσμος.

Ερωτηθείς αν θα κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό απάντησε πως «φυσικά θα κάνω το εμβόλιο είμαι υγειονομικός και ανήκω στις ευπαθείς ομάδες».

Μεταξύ άλλων τόνισε πως ο κόσμος πρέπει να βγαίνει από το σπίτι μόνο όταν είναι ανάγκη.

Μεγάλη διασπορά του ιού στην Θεσσαλονίκη

Ο κ. Βατόπουλος τόνισε πως η σκέψη παράτασης του  lockdown ειδικότερα στην Θεσσαλονίκη είναι λογική αφού, το 32% θετικότητας του ιού στην Θεσσαλονίκη δείχνει μεγάλη διασπορά στην κοινότητα και λιγότερη ευκολία στο να φύγει.

 

Γώγος: Ο κορονοϊός έγινε πιο μεταδοτικός

gogos loimoksiologos sinedrio

Για να τελειώσει το lockdown, τα κρούσματα θα πρέπει να πέσουν κάτω από 1000. Επίσης, το Rt πρέπει να πέσει κάτω από το 1, ανέφερε προ ολίγων ημερών στον ΣΚΑΙ ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων Χαράλαμπος Γώγος.

 

«Βλέποντας και κάνοντας», είπε ο καθηγητής και προσέθεσε ότι ο κορονοϊός έγινε πιο μεταδοτικός.

Όπως ανέφερε ο κ. Γώγος, τα αποτελέσματα της διασποράς μπορεί να φανούν την επόμενη βδομάδα, καθώς η αύξηση κρουσμάτων έχει να κάνει με το χρόνο επώασης. Μετά θα υπάρξει ύφεση στον αριθμό των κρουσμάτων.

652 νέα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη και 588 στην Αττική

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε χθες 2.384 κρούσματα της νόσου covid-19 στη χώρα, εκ των οποίων 50 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 60.570, εκ των οποίων το 54,2% άνδρες.

Στην Περιφέρεια Αττικής ετοπίστηκαν 588 κρούσματα, ενώ στην Περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης 652.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM