Τζανάκης: «Μέχρι τις 5 Μαρτίου τα κρούσματα θα φτάσουν τις 2.000»

Αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων - Μετά το πρώτο 10ήμερο του Μαρτίου θα έχει αποκλιμακωθεί η κατάσταση

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Νίκος Τζανάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του Mega αναφέρθηκε στο υψηλό ιικό φορτίο που παραμένει στην Αττική και κατά συνέπεια στον υψηλό αριθμό των κρουσμάτων.

Όπως εξήγησε, η Αθήνα διαθέτει ιδιαίτερα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά, καθώς εκεί επικεντρώνεται ο μισός πληθυσμός της Ελλάδας και διευκολύνεται η μετάδοση του ιού, όπως για παράδειγμα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ερωτηθείς ο κ. Τζανάκης για την πορεία της πανδημίας, δήλωσε πως, σύμφωνα με το μοντέλο που έχουν δημιουργήσει στην Κρήτη, υπάρχει η πρόβλεψη ότι μέχρι τις 5 Μαρτίου τα κρούσματα θα φτάσουν τις 2.000, ενώ και αυτή την εβδομάδα θα παρατηρηθεί άνοδος των νέων μολύνσεων.

Στις 10 Μαρτίου θα έχει αποκλιμακωθεί η κατάσταση

«Αν όλα κυλήσουν ομαλά, στις 10 του Μάρτη θα είναι παγιωμένη μια αποκλιμάκωση του επιδημιολογικού κύματος», τόνισε. Όπως δήλωσε στη συνέχεια ο κ. Τζανάκης, «το Πάσχα θα είναι καλύτερο από πέρσι, χωρίς οριζόντια μέτρα, λόγω και της ανόδου της θερμοκρασίας».

Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας

Τα νέα εργαστηριακά κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν χθες από τον ΕΟΔΥ είναι 884, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 179.802, εκ των οποίων 51,8% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 46 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.417 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Η κατανομή των κρουσμάτων στην Αττική

Στην Αττική καταγράφηκαν την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου τα περισσότερα νέα κρούσματα κορονοϊού. Για την ακρίβεια, επιβεβαιώνονται 437 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο από τα συνολικά 884 κρούσματα στη χώρα. Ειδικότερα, η κατανομή έχει ως εξής:

  • Ανατολική Αττική: 32 κρούσματα
  • Βόρειος Τομέας Αθηνών: 55 κρούσματα
  • Δυτική Αττική: 14 κρούσματα
  • Δυτικός Τομέας Αθηνών: 103 κρούσματα
  • Κεντρικός Τομέας Αθηνών: 108 κρούσματα
  • Νότιος Τομέας Αθηνών: 38 κρούσματα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM