Τσολιά: Τα κρούσματα σταθεροποιούνται - Έχει σταματήσει η αύξηση

«Έχει σταματήσει η αύξηση των κρουσμάτων», δήλωσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας, Μαρία Τσολιά 

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας, μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων και μέλος της Επιτροπής Εμβολιασμού, Μαρία Τσολιά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ δήλωσε πως «τα κρούσματα τείνουν να σταθεροποιηθούν, έχει σταματήσει η αύξηση και ελπίζουμε να συνεχιστεί έτσι». Ωστόσο, ερωτηθείσα για το πότε θα ανοίξουν οι δραστηριότητες, η κ. Τσολιά ανέφερε πως είναι δύσκολο να το προβλέψει κανείς.

«Δεν νομίζω ότι θα ανοίξουμε τόσο γρήγορα. Θα πρέπει να δούμε μια μείωση της πληρότητας των ΜΕΘ, οπότε δεν μπορούμε να ανοίξουμε με πληρότητα 80 και 70%», τόνισε.

Εκτίμησε πάντως ότι, όταν θα αρθεί το αυστηρότερο απαγορευτικό, θα ανοίξουν πρώτα τα σχολεία, ενώ παράλληλα μπορεί να ανοίξει και το λιανεμπόριο με παράδοση εκτός καταστήματος.

Ταραντίλης για lockdown: Δεν θα υπάρξει παράταση αν έχουμε σταθεροποίηση στο Ε.Σ.Υ.

Για την παράταση του lockdown ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης στην τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως αν τα δεδομένα που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Υγείας συνεχίσουν να είναι θετικά, τότε δεν θα υπάρξει παράταση του lockdown καθώς υπάρχει μια σταθεροποίηση στο Ε.Σ.Υ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ταραντίλης ανέφερε:

«Όπως ανέφερε και ο υπουργός Υγείας, οι πρώτες ενδείξεις από το lockdown είναι θετικές. Δεν υπάρχει αύξηση στις νοσηλείες. Υπάρχει μια σταθεροποίηση και ελπίζουμε τα δεδομένα με ένα τέτοιο lockdown να οδηγήσουν σε μια καλυτέρευση των αποτελεσμάτων, γεγονός που δεν θα οδηγήσει και σε παράταση του lockdown».

Πότε θα εμβολιαστούν όσοι έχασαν τη σειρά τους λόγω της «Μήδειας»

Πώς θα εμβολιαστούν όσοι έχασαν το ραντεβού τους λόγω της «Μήδειας» εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο κ. Ταραντίλης διευκρίνισε πως τα εμβόλια που δεν έγιναν δόθηκαν σε συμπολίτες μας, καθώς 450 τρόφιμοι και εργαζόμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού, στις γυναικείες φυλακές, και στην Αμυγδαλέζα έκαναν την πρώτη δόση. Για τους πολίτες που τελικά δεν εμβολιάστηκαν, εκείνοι θα ειδοποιηθούν με SMS για την ακριβή ώρα, ημερομηνία και τοποθεσία του ραντεβού τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM