Τσελέντης για Ελασσόνα: «Θα έχουμε πλούσια μετασεισμική ακολουθία»

Οι κάτοικοι δεν πρέπει να μπουν στα σπίτια τους, αν δεν τα έχουν δει μηχανικοί - Υλικές ζημιές σε περισσότερες από 100 κατοικίες

Μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στην Ελασσόνα, οι κάτοικοι διανυκτέρευσαν σε ξενοδοχεία και σκηνές, με περισσότερους από 60 μετασεισμούς να έχουν σημειωθεί στην περιοχή. Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα από την σεισμική δόνηση, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως πολλές κατοικίες έχουν υποστεί σοβαρές υλικές ζημιές.

«Δύσκολη νύχτα και δύσκολη μέρα σήμερα. Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε κανένα θύμα. Έχουμε αρκετές υλικές ζημιές στα σπίτια. Σε περισσότερα από 100. Σήμερα περιμένουμε τις αρμόδιες υπηρεσίες. Ευτυχώς λειτούργησαν όλα. Στο σχολείο οι δάσκαλοι και οι μαθητές είχαν κάνει ασκήσεις ετοιμότητας και ευτυχώς βγήκαν σώοι» δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό του Mega, ο πρόεδρος της κοινότητας στο Δαμάσι.

Όσα δήλωσε ο Άκης Τσελέντης

Για την μετασεισμική δραστηριότητα μίλησε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης. Μεταξύ άλλων ο ίδιος δήλωσε πως «το ρήγμα του Τυρνάβου δεν μπορεί να μας δώσει πάνω από 6,1 - 6,2 Ρίχτερ. Θα έχουμε όμως πλούσια μετασεισμική ακολουθία επειδή ήταν μικρό το εστιακό βάθος».

«Οι κάτοικοι δεν πρέπει να μπουν στα σπίτια τους αν δεν τα έχουν δει μηχανικοί. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν κοντά στο Δαμάσι. Δεν έχει μετατοπιστεί σε άλλα ρήγματα. Ο τελευταίος σεισμός ήταν το 1760. Θέλω να συγχαρώ τους δασκάλους του σχολείου, που τα παιδιά μπήκαν κάτω από τα θρανία και βγήκαν με τάξη έξω» τόνισε.

«Κάθε σεισμός της τάξης του 6 και πάνω μπορεί να επηρεάσει και διπλανά ρήγματα. Δεν έχουμε δει προς το παρόν μετατόπιση. Θα μπορούσε να επηρεάσει το ρήγμα της Λάρισας, αλλά δεν έχει μαζέψει το απαραίτητο φορτίο. Το παρακολουθούμε όμως. Ενάμιση μήνα πριν το σεισμό καταγράφαμε πολλούς μικροσεισμούς στο συγκεκριμένο ρήγμα», πρόσθεσε ο κ. Τσελέντης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM