Τροχαίο στη Βουλή: Η στιγμή του δυστυχήματος (vid)

Στη δημοσιότητα βίντεο από τη στιγμή που έγινε το τροχαίο δυστύχημα έξω από τη Βουλή και στοίχισε τη ζωή στον 23χρονο μοτοσικλετιστή Ιάσονα

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες ένα βίντεο από τη στιγμή του μοιραίου τροχαίου που έγινε την περασμένη Παρασκευή έξω από την Βουλή με υπηρεσιακό όχημα και θύμα τον 23χρονο μοτοσικλετιστή Ιάσονα.

Τι δείχνει το συγκεκριμένο βίντεο

Στο βίντεο, το οποίο ανέβασε ο δημοσιογράφος Θάνος Κόκκαλης, φαίνεται από ψηλά η στιγμή του τροχαίου δυστυχήματος, όταν η μοτοσικλέτα με επιβαίνοντα τον Ιάσονα χτυπά στο υπηρεσιακό όχημα της ΕΛ.ΑΣ., επί της Βασ. Σοφίας, την ώρα που το όχημα έστριψε προκειμένου να εισέλθει στο γκαράζ της Βουλής.

Σύμφωνα με την περιγραφή, «το βίντεο έφτασε στην ηλεκτρονική θυρίδα του καναλιού με επισήμανση ότι κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και πρόκειται για το δυστύχημα που συνέβη έξω από τη Βουλή την Παρασκευή 12/3/21. Το δημοσιεύουμε με κάθε επιφύλαξη λόγω και της έκτασης που πήρε το περιστατικό στην επικαιρότητα».

Όπως είναι ήδη γνωστό, και θα δείτε και στο σχετικό βίντεο που ακολουθεί, ο 23χρονος Ιάσονας ανέβαινε με τη μηχανή του τη Βασ. Σοφίας στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας περνώντας μπροστά από τη Βουλή. Επιπλέον, όπως θα δείτε παρακάτω, αριστερά της μηχανής βρισκόταν ταξί, το οποίο κινούνταν προς την ίδια κατεύθυνση. Στο αντίθετο ρεύμα, στο ύψος της συμβολής με την Ακαδημίας, το υπηρεσιακό όχημα πήρε αριστερή στροφή, ώστε να περάσει την είσοδο της ελληνικής Βουλής.

Εκείνη την ώρα, ο οδηγός του ταξί φαίνεται να σταματά για να περάσει το όχημα της ΕΛ.ΑΣ., κάτι το οποίο δεν έγινε με τον 23χρονο, και αυτό είχε αποτέλεσμα τη σύγκρουσή του με το πίσω μέρος του υπηρεσιακού οχήματος της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες μαρτυρίες, οι σηματοδότες ανόδου και καθόδου της Βασιλίσσης Σοφίας ήταν στο πράσινο, ωστόσο η είσοδος των οχημάτων στο πάρκινγκ της Βουλής ρυθμίζεται από τον τροχονόμο που βρίσκεται κάθε φορά στο σημείο εκείνο.

Δείτε παρακάτω:Συνεχίζεται η προανακριτική διαδικασία από την Τροχαία Αθηνών και ΕΔΕ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τροχαία Αθηνών συνεχίζει την προανακριτική διαδικασία για το μοιραίο τροχαίο στη Βουλή, ενώ μέχρι τώρα έχουν εντοπιστεί και καταθέσει ως αυτόπτες μάρτυρες ένας διανομέας, ένας οδηγός ΙΧ αυτοκινήτου και ο οδηγός ενός ταξί.

Επιπλέον, πέρα από το υλικό από τις κάμερες της Βουλής –το οποίο έχει παραδοθεί στις ανακριτικές αρχές και έχει συμπεριληφθεί στη δικογραφία του τροχαίου δυστυχήματος–, έχει ληφθεί και εξετάζεται και το οπτικό υλικό και από τα κτίρια που βρίσκονται απέναντι από τη Βουλή, όπως η πρεσβεία της Γαλλίας, το υπουργείο Εξωτερικών κ.ο.κ.

Να σημειωθεί, επίσης, πως Ένορκη Διοικητική Εξέταση έχει διαταχθεί εις βάρος του αστυνομικού της Τροχαίας, ο οποίος εμφανίζεται σε βίντεο να τσακώνεται με τον διανομέα-μάρτυρα του περιστατικού, ενώ ο αστυνομικός έχει μετακινηθεί ήδη σε άλλη υπηρεσία, εκτός της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αττικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM