Στο έλεος των πυρκαγιών η Κρήτη με τρία πύρινα μέτωπα

Τρεις φωτιές βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την ώρα σε περιοχές της Κρήτης και η κινητοποίηση της πυροσβεστικής είναι μεγάλη.

Μεγάλη φωτιά στο Ηράκλειο

Μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι έξω από τον Κρουσώνα, κοντά στο εργοστάσιο Μακατουνάκη στη βιοτεχνική ζώνη στο 2ο χιλιόμετρο Γαζίου - Κρουσώνα στο Ηράκλειο, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, όμως οι ισχυροί νοτιάδες που πνέουν στην περιοχή δυσκολεύει το έργο της πυρόσβεσης.

Η φωτιά προκάλεσε έντονη ανησυχία στους ιδιοκτήτες των εργοστασίων αλλά και κατοίκους της περιοχής καθώς οι φλόγες επεκτάθηκαν όλο και περισσότερο και υπήρξε φόβος μην φτάσουν στις εγκαταστάσεις υγραερίου του εργοστασίου. Ευτυχώς, ο κίνδυνος απομακρύνθηκε με την έγκαιρη παρέμβαση των πυροσβεστών.

Πυρκαγιά στον Άγιο Νικόλαο

Λίγη ώρα αργότερα, μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε και στο Λασίθι και ειδικότερα στο χωριό Βαθύ του Αγίου Νικολάου. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμει ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής. Πληροφορίες αναφέρουν πως έχει κλείσει η νέα εθνική οδός Αγίου Νικολάου – Καλού Χωριού και όλα τα οχήματα κινούνται στην παλαιά εθνική.

https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1309858568733159426?s=20

Φωτιά στο Πενταμόδι

Παράλληλα, νέος συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική για φωτιά στο Πενταμόδι. Οι φλόγες καίουν χορτολιβαδική έκταση με τους πυροσβέστες να προσπαθούν να την περιορίσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM