Μήπως έχετε πέσει θύμα mobbing στην εργασία σας;

Τι είναι το mobbing - Πώς το βιώνει ο εργαζόμενος - Πώς να το εντοπίσετεΤης Κατερίνας Ιορδανίδη

Σε μια περίοδο που η κάθε μορφή κακοποίησης επιτέλους αποκτά το μέγεθος που της αναλογεί, συζητιέται από στόμα σε στόμα –χωρίς να κρίνεται το θύμα–, φτάνει στα ΜΜΕ και μετέπειτα παίρνει τη δικαστική οδό, έτσι ώστε να αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει, ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή να έρθει στο προσκήνιο το φαινόμενο mobbing.

Τι είναι το mobbinng

Το mobbing ή, ελληνιστί, ο εργασιακός εκφοβισμός είναι κάτι που όλοι έχουμε ζήσει έστω και μία φορά κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής μας σταδιοδρομίας. Παρόλο όμως που το έχουμε βιώσει, είναι πολύ πιθανό ή να μην έχουμε αντιληφθεί εγκαίρως ότι πρόκειται όντως γι’ αυτό το φαινόμενο ή ακόμη χειρότερα να έχουμε την αίσθηση ότι αυτός είναι ο φυσιολογικός τρόπος αντιμετώπισης του κάθε εργαζόμενου. Το mobbing, όμως, προσβάλλει την ψυχική υγεία των εργαζομένων και εν συνόλω την εργασιακή ευημερία.

Η συγκεκριμένη «τεχνική» ποντάρει στον φόβο, στην ανασφάλεια που επικρατεί για το εργασιακό μέλλον και τη σταθερότητα στη δουλειά και έτσι βρίσκει τρόπο να «ανθίζει» μέσα από πρόσωπα που είτε έχουν υποστεί εκφοβισμό από το κοντινό τους περιβάλλον είτε λόγω συμπλέγματος κατωτερότητας δρουν κατ' αυτόν τον τρόπο.

Από ποιους προκαλείται

Το mobbing προκαλείται είτε από τους εργοδότες είτε και από εργαζόμενους σε βάρος άλλων εργαζομένων. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι εκδήλωσης της ηθικής παρενόχλησης, μεταξύ των οποίων:

  • Η κάθετη – από προϊστάμενο προς υφιστάμενο (που είναι και η πιο συνήθης μορφή). Ο προϊστάμενος χρησιμοποιεί την εξουσία του και επιβάλλεται, οι δε εργαζόμενοι τον ανέχονται από φόβο.
  • Η παρενόχληση μεταξύ συναδέλφων, φαινόμενο που μπορεί να οφείλεται σε προσωπικές εμπάθειες, στον ανταγωνισμό κ.λπ.
  • Η παρενόχληση αντίστροφα, από υφιστάμενο ή ομάδα υφισταμένων προς προϊστάμενο (πιο σπάνια).
Οι επικίνδυνες συμπεριφορές
  • στέρηση καθηκόντων έτσι ώστε να μη φαίνεται τόσο χρήσιμος
  • «καψώνια»
  • καθήκοντα στα οποία δεν μπορεί να αντεπεξέλθει ο εργαζόμενος
  • άρνηση επικοινωνίας (οι συνάδελφοι δεν απαντούν στο θύμα προφορικά ή γραπτά)
  • συνεχής αμφισβήτηση
  • μεταφορά του σε άλλο χώρο, ώστε να είναι απομονωμένο ή μακριά από τους συνεργάτες του
  • λανθασμένη κριτική της εργασίας του λόγω προκατάληψης
  • διάδοση φημών, άμεσες ή έμμεσες επιθέσεις για τις πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις του κ.λπ.
Γιατί κάποιος παρενοχλεί;

Η «ανάγκη» να ασκήσει κάποιος ηθική παρενόχληση σε ένα άτομο ποικίλλει, καθώς η ψυχολογία και η προσωπικότητα του κάθε ανθρώπου είναι διαφορετικές. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά συναισθήματα που κρύβονται πίσω από τη συγκεκριμένη συμπεριφορά. Τα συναισθήματα που οδηγούν συνήθως στην ηθική παρενόχληση κάποιου είναι ο φόβος, η ζήλια και ο ανταγωνισμός. Σημειώνεται πως ο κύριος στόχος του «θύτη» είναι να αποσταθεροποιηθεί εντελώς το θύμα, να γίνει «ευάλωτο» και να αποχωρήσει. Με αυτόν τον τρόπο νιώθει ότι έχει «κερδίσει».

Ζημιά για τις επιχειρήσεις

Το εργασιακό bullying ωστόσο είναι κάτι που στοιχίζει στις επιχειρήσεις εκατομμύρια ευρώ, με αποτέλεσμα να πλήττει τους εργοδότες και όχι μόνο τους εργαζόμενους που το υφίστανται.

Συγκεκριμένα, έρευνες έχουν δείξει ότι τα ποσοστά ανθρώπων που έχουν πέσει θύματα εργασιακού εκφοβισμού είναι ανησυχητικά, όμως παρ' όλα τα στοιχεία οι επιχειρήσεις φαίνεται να μη νοιάζονται για τις διαστάσεις που λαμβάνει το φαινόμενο ή, ακόμη χειρότερα, υπάρχουν και περιπτώσεις που εργοδότες ενθαρρύνουν τέτοιες συμπεριφορές, καθώς λανθασμένα πιστεύουν πως αυτός ο τοξικός ανταγωνισμός και η συστηματική παρενόχληση θα ανεβάσουν την αποδοτικότητα.

Η πραγματικότητα όμως αποδεικνύει πως ο εργαζόμενος - θύμα mobbing γίνεται απρόσεκτος, αναποτελεσματικός, η δε ποιότητα της εργασίας του συνεχώς πέφτει. Μελέτες έχουν καταδείξει ότι περιστατικά ηθικής παρενόχλησης δημιουργούν πολύ σοβαρά ψυχοσωματικά προβλήματα στα θύματα - εργαζομένους που φτάνουν μέχρι και σε αυτοκτονικές τάσεις.

Με πληροφορίες από nomowo.org

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: