Θετικός στον κορονοϊό ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Θετικός στον κορονοϊό διαγνώστηκε και ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος ‒όπως αναφέρεται‒ παρουσιάζει ήπια συμπτώματα του ιού. Παρ’ όλα αυτά, διακομίστηκε το πρωί της Πέμπτης (19/11) στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό στην προγραμματισμένη μοριακή εξέταση, στην οποία υποβλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 16 Νοεμβρίου. Μετά τις υποδείξεις των θεραπόντων ιατρών του, το πρωί της Πέμπτης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» με ήπια συμπτώματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μπήκε προληπτικά στη ΜΕΘ για λίγο, ωστόσο πλέον νοσηλεύεται σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ).

Να σημειωθεί πως ο αρχιεπίσκοπος είχε διαγνωστεί αρνητικός τόσο στις ταχείες όσο και στις μοριακές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε μετά το πέρας των εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και πριν από τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Μετέχω στην αγωνία και στον πόνο όλων»

Λίγο πριν από την εισαγωγή του στο νοσοκομείο, ο ίδιος επισήμανε στους στενούς του συνεργάτες: «Μετέχω και προσωπικά ως ποιμένας στη δοκιμασία που αφορά χιλιάδες αδελφούς μας στην πατρίδα μας και εκατομμύρια σε ολόκληρη την οικουμένη. Μετέχω στην αγωνία και στον πόνο και στον φόβο όλων, που με την πίστη μας στον Θεό όλοι θα υπερνικήσουμε».

Την ίδια ώρα, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τόνισε πως «είναι ιερή υποχρέωση όλων μας να τηρούμε ευλαβικά τους κανόνες και τα μέτρα των αρμόδιων υγειονομικών αρχών της πολιτείας για να προστατεύουμε το υπέρτατο αγαθό της ανθρώπινης υγείας και ζωής».

Θετικός στον κορονοϊό και ο Αμβρόσιος

Να υπενθυμίσουμε πως λίγες μέρες νωρίτερα θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε και ο πρώην μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, ο οποίος όμως αρνήθηκε να νοσηλευτεί. Ο Αμβρόσιος υπέγραψε χαρτί οικειοθελούς αποχώρησης, παρά τις αντιρρήσεις των γιατρών που ήθελαν να νοσηλευτεί, μιας και αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

3.209 νέα κρούσματα στην Ελλάδα και ρεκόρ με 480 διασωληνωμένους

«Μαύρη» μέρα και η χθεσινή, καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3.209 νέα ημερήσια κρούσματα. Ωστόσο, έντονη ανησυχία προκαλεί το νέο ρεκόρ των διασωληνωμένων ασθενών, που έφτασαν τους 480. Επιπλέον, χθες καταγράφηκαν και 60 θάνατοι, γεγονός που ανεβάζει τους συνολικούς θανάτους σε 1.288.

Δείτε αναλυτικά όσα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ:

«Σήμερα ανακοινώνουμε 3.209 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 29 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 82.034, εκ των οποίων το 53,7% άνδρες.

4.714 (5,7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 20.917 (25,5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

480 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 148 (30,8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 81,0% των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 410 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 60 ακόμη καταγεγραμμένους θανάτους και 1.288 θανάτους συνολικά στη χώρα. 523 (40,6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 97,4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM