Συνεχίζεται η κατάληψη στο ΑΠΘ – «Η κλιμάκωση δεν θα λύσει το ζήτημα»

Η κατάληψη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

(ΑΠΘ) συνεχίζεται από μια ομάδα 15-20 ατόμων, τα οποία δεν ακολούθησαν την πορεία των φοιτητικών παρατάξεων και παρέμειναν εντός του κτιρίου – «Δεν έπρεπε να έρθει η αστυνομία»

Συνεχίζεται η κατάληψη στο κτίριο διοίκησης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από ομάδα 15-20 ατόμων, που δεν ακολούθησαν την πορεία των φοιτητικών παρατάξεων, αλλά παρέμειναν μέσα στο κτίριο.

Επιπλέον, ομάδα μελών ΔΕΠ του ΑΠΘ, μεταξύ των οποίων ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος καθώς και ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Γιώργος Αγγελόπουλος, επιχείρησε να συνομιλήσει με άτομα που βρίσκονταν μέσα στην κατάληψη, ζητώντας τους διαβεβαιώσεις πως όσοι βρίσκονται μέσα είναι φοιτητές του ΑΠΘ.

Παράλληλα, τους προέτρεψαν να μην προβούν σε καταστροφές μέσα στο κτίριο, που, εφόσον συνέβαιναν, θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν «για τη δικαιολόγηση της αστυνομικής επέμβασης», την οποία οι ίδιοι απορρίπτουν.

«Πρόκειται για μια κλιμάκωση για την οποία ευθύνεται σαφώς η κυβέρνηση» 

Ο κ. Αγγελόπουλος δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ πως η χθεσινή αστυνομική επιχείρηση συνιστά «μια κλιμάκωση για την οποία ευθύνεται σαφώς η κυβέρνηση» και ότι «δεν έπρεπε να έρθει η αστυνομία».

Σημείωσε μάλιστα πως καταλήψεις γίνονται από το ‘74 και μετά και ότι, αντί της ενημέρωσης των εισαγγελικών αρχών, οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ θα μπορούσαν να έρθουν στον χώρο της κατάληψης μαζί με συναδέλφους τους καθηγητές, με τους οποίους τα μέλη των φοιτητικών παρατάξεων διατηρούν μια επικοινωνία σε πολιτισμένο επίπεδο, και να διαπραγματευτούν μαζί τους για την εκτόνωση της κατάστασης. «Η κλιμάκωση δεν θα λύσει το ζήτημα», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM