Θεσσαλονίκη: Εθελοντές πρόσφεραν φαγητό και υπνόσακους σε άστεγους

Σ' αυτά τα δύσκολα 24ωρα λόγω των έντονων χιονοπτώσεων άνθρωποι σε Θεσσαλονίκη και Πειραιά στηρίζουν τους συνανθρώπους τους προσφέροντας γεύμα και στέγη

Μια ομάδα ανθρώπων στη Θεσσαλονίκη που απαρτίζεται από επαγγελματίες μάγειρες αλλά και άλλους εθελοντές που υπάγονται στην ομάδα «Chefs for Zero Hunger» πρόσφερε ζεστή σούπα, κλινοσκεπάσματα, υπνόσακους και θερμοφόρες στους άστεγους της Θεσσαλονίκης.

«Βγήκαμε να μοιράσουμε φαγάκι στις «φωλιές» των αστέγων. Άλλοι μοίρασαν σκεπάσματα και θερμοφόρες, άλλοι μαγειρεύουν και μαζεύουν υλικά για τις ανάγκες των ανθρώπων στους δρόμους, που για εμάς έχουν όνομα και πρόσωπο και δεν είναι οι «άστεγοι» απλά», περιγράφει στο GRTIMES.gr ο εθελοντής της ομάδας «Chefs for Zero Hunger».

Σε ετοιμότητα και ο Δήμος Πειραιά

Σε ετοιμότητα εξακολουθεί να βρίσκεται ο Δήμος Πειραιά, λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών που επικρατούν. «Θα συνεχίσει να λειτουργεί με την τήρηση όλων των μέτρων πρόληψης σε 24ωρη βάση, η δομή φιλοξενίας αστέγων «Υπνωτήριο Πειραιάς Λιμάνι Αλληλεγγύης» σε συνεργασία με τον Όμιλο Unesco Πειραιώς και Νήσων, για τη φιλοξενία και την προστασία των πολιτών από την κακοκαιρία. (Διεύθυνση Υπνωτηρίου: Μυκάλης 51, Καμίνια - τηλέφωνα επικοινωνίας: 216 8003076, 216 8003077).

Επίσης, ο Δήμος Πειραιά, με μέριμνα των Διευθύνσεων Πολιτικής Προστασίας και Καθαριότητας βρίσκεται σε ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσει ενδεχόμενη δημιουργία παγετού, με ειδικά οχήματα για τη ρίψη άλατος σε δρόμους της πόλης, ανάλογα με την εξέλιξη των έντονων καιρικών φαινομένων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου Πειραιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM