Θεσσαλονίκη: Θύελλα αντιδράσεων για το κλειστό λιανεμπόριο – Η έκκληση Ζορπίδη

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει στη Θεσσαλονίκη με τους επαγγελματίες να ζητούν αναίρεση της αναστολής λειτουργίας του λιανεμπορίου – Η έκκληση από τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της πόλης (Ε.Ε.Θ.), Μιχάλη Ζορπίδη

Αντιδράσεις έχουν προκληθεί τις τελευταίες ώρες και στην συμπρωτεύουσα, μετά την είδηση πως παρά την μερική άρση των περιορισμών στη χώρα και το άνοιγμα των καταστημάτων λιανεμπορίου, στη Θεσσαλονίκη το λιανεμπόριο θα παραμείνει με «λουκέτο».

O πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (Ε.Ε.Θ.), Μιχάλης Ζορπίδης, καλεί την κυβέρνηση να αναιρέσει την απόφαση για αναστολή λειτουργίας του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα 5/4 στην πόλη.

Η ανακοίνωση του Ε.Ε.Θ.

Με σημερινή ανακοίνωση του Ε.Ε.Θ., ο κ. Ζορπίδης αναφέρει: «Καλούμε την κυβέρνηση, την ύστατη στιγμή, να αναιρέσει την απόφαση για μη άνοιγμα του λιανεμπορίου, να δώσει την ελπίδα στους χιλιάδες επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης και μαζί και την ασφαλή διέξοδο στους Θεσσαλονικείς να κινηθούν σε ασφαλές υγειονομικό περιβάλλον τηρώντας τα μέτρα, που ήδη έχουν εφαρμόσει οι επαγγελματίες».

Και επισημαίνει πως «η αιφνιδιαστική απόφαση που λήφθηκε, αποτελεί τεράστιο πλήγμα στην ήδη πληγείσα επιχειρηματικότητα της Θεσσαλονίκης. Οι αντικρουόμενες και αντιφατικές δηλώσεις των επιστημόνων για την επίδραση του λιανεμπορίου στην εξάπλωση της πανδημίας, αφήνουν αναπάντητα βασανιστικά ερωτηματικά στους επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης, ενώ δεν μπορούν να ελεγχθούν απρόβλεπτες αντιδράσεις ανθρώπων που καταστρέφονται. Η υγεία είναι προτεραιότητα μας, αλλά και η επιβίωση μας είναι μέλημα μας».

Έκκληση και από τον δήμαρχο της πόλης – «Αιφνιδιαστική και δυσάρεστη απόφαση»

Επιπλέον, ανάκληση της σχετικής απόφασης ζητά και ο δήμαρχος της πόλης, κ. Ζέρβας, ο οποίος απηύθυνε έκκληση προς τους αρμόδιους να αναθεωρήσουν τη στάση τους αναφορικά με την απόφαση που λήφθηκε και αφορά την αναστολή επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου στη Θεσσαλονίκη από την Δευτέρα 5/4.

Κλειστό λιανεμπόριο αλλά «ναι» στις διαδημοτικές μετακινήσεις το Σαββατοκύριακο

Τέλος, να υπενθυμίσουμε, πως πέρα από τη Θεσσαλονίκη, μετά την έκτακτη συνεδρίαση, που έγινε το βράδυ της Παρασκευής (2/3) και την απόφαση που πάρθηκε, το λιανεμπόριο θα παραμείνει κλειστό και στις Π.Ε. Κοζάνης και Αχαΐας. Ωστόσο, όπως αναφέρεται, θα επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM