Σχολεία: Ποια θα είναι κλειστά την Τετάρτη

Δεκάδες σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα αναστέλλουν τη λειτουργία τους, ή έστω κλείνουν τμηματικά, με αφορμή την ραγδαία έκρηξη κρουσμάτων κοροναϊού.

Σε αναστολή λειτουργίας μέχρι και τις 20 Οκτωβρίου βρίσκονται 138 σχολικές μονάδες ή τμήματα σχολείων σε ολόκληρη την Ελλάδα λόγω εμφάνισης κρουσμάτων κοροναϊού.

Κλειστά θα παραμείνουν νηπιαγωγεία, παιδικοί σταθμοί, σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας καθώς έχουν καταγραφεί κρούσματα κοροναϊού και απαιτείται ο περιορισμός της διασποράς του.

Να σημειωθεί πως από τις περισσότερες από τις 100 σχολικές μονάδες που θα παραμείνουν κλειστές, περίπου το 10% αφορά ολόκληρα σχολεία και οι υπόλοιπες σε επιμέρους τμήματα.

Να υπενθυμίσουμε επίσης πως βάσει πρωτοκόλλου προβλέπεται η αναστολή λειτουργίας τμημάτων για 14 ημέρες σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος μαθητή ή εκπαιδευτικού που ανήκει στο τμήμα.

Για την αναστολή λειτουργίας συνολικά της σχολικής μονάδας απαιτούνται τουλάχιστον 3 μη σχετιζόμενα μεταξύ τους κρούσματα, ενώ σε περίπτωση κρούσματος σε εκπαιδευτικού που διδάσκει σε περισσότερα από ένα τμήμα, γίνεται εκτίμηση κινδύνου βάσει της ιχνηλάτησης των στενών επαφών του κρούσματος.

Δείτε ΕΔΩ την σχετική λίστα του Υπουργείου Παιδείας, η οποία ανανεώνεται διαρκώς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM