Τσιτσιπάς: Άνετη πρόκριση στους «16» του Αυστραλιανού Open (vid-pics)

Ο Έλληνας τενίστας επικράτησε με 3-0 σετ του Σουηδού Μίκαελ Ίμερ στον τρίτο γύρο του Αυστριαλιανού Open, παίρνοντας έτσι το εισιτήριο για τους «16» της διοργάνωσης.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε με 3-0 σετ (6-4, 6-1, 6-1) τον Μίκαελ Ίμερ και εξασφάλισε την συμμετοχή του στους «16» του πρώτου Major της χρονιάς. Επόμενος αντίπαλος του Τσιτσιπά, ο νικητής του αγώνα Μπερετίνι-Κατσάνοφ.

Σε δηλώσεις του μετά την πρόκριση ο Έλληνας πρωταθλητής εμφανίστηκε χαρούμενος που συνεχίζει στο Αυστραλιανό Οpen και εξέφρασε την ελπίδα να καταφέρει να κατακτήσει τον πρώτο του grand slam τίτλο.

Σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα με τον Θανάση Κοκκινάκη στο 2ο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν, που χρειάστηκε να δώσει 5 σετ, σήμερα ο Τσιτσιπάς έδειξε πως είχε ανοδική πορεία στην απόδοσή του και επιβλήθηκε του αντιπάλου του, σε ένα παιχνίδι που διήρκεσε 1 ώρα και 34 λεπτά στη «John Cain Arena».

 

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά τη νίκη του επί του Μίκαελ Ίμερ:

Για την απουσία του κόσμου από τα γήπεδα, αν και το τουρνουά ξεκίνησε με κόσμο στην Αυστραλία: «Είμαι πολύ χαρούμενος με το παιχνίδι μου. Ήταν ένα ποιοτικό ματς από την πλευρά μου. Γνωρίζω καλά τον Μάικ και εκπροσωπούμε τη νέα γενιά του τένις. Δυστυχώς δεν είχαμε θεατές σήμερα. Ήταν εντελώς απροσδόκητο για εμένα. Είναι δύσκολο να μην έχεις τον κόσμο στην κερκίδα. Είμαι πολύ σίγουρος πως όταν ολοκληρωθούν αυτές οι 5 μέρες και πάνε όλα καλά τα πράγματα, ο κόσμος θα επιστρέψει στις κερκίδες».

Για το αν στοχεύει στην κατάκτηση του πρώτου του Γκραντ Σλαμ επί Αυστραλιανού εδάφους: «Δεν μπορώ να απαντήσω με σιγουριά. Θα έρθει την κατάλληλη στιγμή. Αν το κερδίσω, μόνο έτσι θα διαπιστώσω πως είμαι σε θέση το κάνω. Δεν μπορώ να μιλήσω για πράγματα που δεν έχουν συμβεί ακόμα. Θέλω να είμαι καλύτερος. Βλέπω κάθε μέρα σαν ευκαιρία να πραγματοποιήσω το όνειρό μου, να κερδίσω ένα γκραντ σλαμ. Μου φέρνει μεγάλη χαρά μία τέτοια προοπτική σε εμένα και την οικογένειά μου, αλλά και τους ανθρώπους που με στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια».

Για το επόμενο ματς που θα είναι μεταξύ του Κατσάνοφ ή του Μπερετίνι στον 4ο γύρο της διοργάνωσης: «Είναι σπουδαίοι αντίπαλοι. Θα πρέπει να είμαι προετοιμασμένος για κάτι δύσκολο. Δεν έχει σημασία ποιος θα κερδίσει από τους δύο. Και οι δύο έχουν πανομοιότυπο στιλ παιχνιδιού και οι δύο έχουν μεγάλη βελτίωση. Είναι πολύ καλοί παίκτες και περιμένω ένα δυνατό ματς».