Σάκκαρη: Αποκλεισμός στο Australian Open – Οι δηλώσεις της (pic)

Η Μαρία Σάκκαρη αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο του αυστραλιανού Open από την Κίκι Μλαντένοβιτς

Πρόωρο «αντίο» για τη Μαρία Σάκκαρη στο τουρνουά της Μελβούρνης. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, νούμερο 23 στον κόσμο, ηττήθηκε με 2-1 σετ από την Κίκι Μλαντένοβιτς και αποχαιρέτισε πολύ νωρίς το grand slam της Μελβούρνης.

Η 27χρονη Γαλλίδα (Νο 60) πήρε το πρώτο σετ με 6-2, ενώ, παρά τη δυναμική αντίδραση της Σάκκαρη, που απάντησε με 6-0, η Μλαντένοβιτς κυριάρχησε στο τρίτο με 6-3.

Η Σάκκαρη είχε 28 winners και 44 αβίαστα λάθη, ενώ η Γαλλίδα είχε 13 και 33, αντίστοιχα. Κακό ήταν το ποσοστό της Σάκκαρη στο δεύτερο σερβίς, όπου κέρδισε μόνο 10 από τους 29 πόντους (34%).

Η 25χρονη τενίστρια δεν αναμένεται να αποχωρήσει άμεσα από την Αυστραλία, καθώς θα αγωνιστεί στο Philip Island Trophy (13-19/2) και στο τουρνουά της Αδελαΐδας (21-26/2).

 

Οι δηλώσεις της Σάκκαρη μετά την ήττα της στον πρώτο γύρο του αυστραλιανού Open:

Η Ελληνίδα τενίστρια αρνήθηκε να ρίξει το φταίξιμο στο γεγονός ότι πέρασε 14 μέρες καραντίνας και δεν προπονούνταν, αφού στην πτήση που τη μετέφερε στη Μελβούρνη υπήρξε κρούσμα κορoνοϊού.

«Δεν θέλω να ρίξω το φταίξιμο σε αυτό. Δεν έχω καθίσει ακόμα να σκεφτώ τι μπορεί να έφταιξε, γιατί είναι πολύ πρόσφατο. Σίγουρα έχω στεναχωρηθεί πάρα πολύ με το πώς εξελίχθηκε ο αγώνας. Δεν θέλω να δικαιολογώ τον εαυτό μου, έπαιξα άσχημα, τελείωσε. Και άλλες παίκτριες είχαν 14 μέρες καραντίνα και μια χαρά έχουν προχωρήσει.

Ένιωθα μια χαρά. Προφανώς όχι όπως πριν, κυρίως το σερβίς μου. Έχω δυσκολευτεί να ξαναβρώ τους ρυθμούς του Άμπου Ντάμπι. Ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδος αυτές οι δύο εβδομάδες, δεν λέω. Ωστόσο, δεν θέλω σε καμία των περιπτώσεων να δικαιολογούμαι. Έπαιξα, άλλωστε, ημιτελικά την περασμένη εβδομάδα και νίκησα καλές παίκτριες. Δεν είναι, λοιπόν, δικαιολογία το ότι ήμουν κλεισμένη δύο εβδομάδες στο δωμάτιο», πρόσθεσε και συνέχισε:

«Το προηγούμενο τουρνουά το είχα πάρει πιο χαλαρά. Αυτό εδώ δεν μπορείς να το πάρεις πιο χαλαρά. Ό,τι και να γίνει, είναι grand slam και θέλεις να πας όσο καλύτερα γίνεται. Οι απαιτήσεις από τον εαυτό μου ήταν μικρότερες, αλλά διαχειρίστηκα πολύ λάθος το ματς και την προετοιμασία γι' αυτό. Ήταν πολύ λάθος».

Όσο για την παρουσία των Ελλήνων ομογενών στις κερκίδες; «Ένιωσα πολύ ωραία. Ελπίζω να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, γιατί με έχει κουράσει όλη αυτή η κατάσταση».