Πόλο: Δεύτερη θέση η Εθνική στο Ρότερνταμ – Νίκη γοήτρου για το Μαυροβούνιο στο φινάλε!

Την ήττα με 10-9 γνώρισε η Εθνική Ελλάδας πόλο αντρών από το Μαυροβούνιο και κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο προολυμπιακό τουρνουά του Ρότερνταμ.

Τη δεύτερη θέση στο προολυμπιακό τουρνουά του Ρότερνταμ κατέκτησε η Εθνική πόλο ανδρών, που ηττήθηκε 10-9 από το Μαυροβούνιο στον τελικό της διοργάνωσης.

Η αναμέτρηση ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, αφού αμφότερες είχαν κατακτήσει την πρόκριση στην κορυφαία διοργάνωση με τη νίκη τους στα ημιτελικά.

Οι Μαυροβούνιοι, όμως, ήταν αυτοί που διατήρησαν στο... γόητρο και λύγισαν για δεύτερη φορά στο Προολυμπιακό το σύνολο του Θοδωρή Βλάχου.

Η Εθνική Ελλάδας ήταν διαρκώς εμπρός στο σκορ από το πρώτο λεπτό της συνάντησης και διατήρησε ένα ισχνό προβάδισμα 1-2 τερμάτων μέχρι και το τέλος της τρίτης περιόδου (8-6).

Οι Μαυροβούνιοι πέτυχαν τέσσερα διαδοχικά γκολ στο τελευταίο οκτάλεπτο (10-8) και πήραν την νίκη και την πρώτη θέση στο τουρνουά, παρά το γεγονός ότι ο Γεννηδουνιάς μείωσε σε 10-9 οκτώ δευτερόλεπτα πριν το τέλος.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 3-3, 2-1, 1-4.

Σκορ: 9-10.

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Γαλανίδης, Γεννηδουνιάς 1, Σκουμπάκης 1, Καπότσης, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου, Δερβίσης 1, Αργυρόπουλος 4, Μουρίκης, Κολόμβος, Γκιουβέτσης 1, Βλαχόπουλος, Ζερδεβάς.

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: Λαζοβιτς, Μπρούλιαν 2, Πέρκοβιτς, Πέτκοβιτς, Κουκοβιτς, Πόπαντιτς 1, Βίντοβιτς, Ουκρόπινα, Ίβοβιτς 2, Σπάϊτς, Μάτκοβιτς 5, Ράντοβιτς, Κάντιτς.