Φάνης Χριστοδούλου: Ο «μπέμπης» μας ανησύχησε, αλλά αποδείχθηκε θηρίο

Στο νοσοκομείο Σύρου διακομίστηκε τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου ο «μπέμπης» του ελληνικού μπάσκετ Φάνης Χριστοδούλου από την Πάρο, όπου ζει μόνιμα με την οικογένειά του τα τελευταία χρόνια.

Του Μιχάλη Κουφαλιτάκη

Το καρδιακό επεισόδιο που αντιμετώπισε ο Φάνης Χριστοδούλου, δεν κρίθηκε απειλητικό για την ζωή του και πήρε εξιτήριο τρεις μέρες αργότερα και ευχόμαστε φυσικά να μην μας ανησυχήσει ξανά...

«Έλαμψε» για 14 χρόνια ο «μπέμπης»

Σίγουρα οι παλαιότεροι, ακόμη και οι μη μπασκετόφιλοι, θυμούνται τον Φάνη Χριστοδούλου, ο οποίος αγωνίστηκε στο υψηλότερο επίπεδο και κόσμησε τα ελληνικά και ευρωπαϊκά παρκέ για 14 χρόνια.

Φυσικός ηγέτης του Πανιωνίου, σημαντικό μέλος της Εθνικής Ομάδας, που κατέκτησε το χρυσό στο Ευρωμπάσκετ το 1987 και το αργυρό το 1989, και «αιώνιο ταλέντο», τίτλος που του απέδωσαν στο ξεκίνημα της καριέρας του και έμελλε να αποσυρθεί φέροντας τον.

stigmiotipo apo to eurobasket

Ο ύψους 2,03 μ. «μπέμπης», όπως τον αποκαλούσαν συμπαίκτες, φίλαθλοι και οπαδοί, μετά την απόσυρση επέλεξε να μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και να αφιερωθεί στη σύζυγο και τις τρεις κόρες του στο ονειρεμένο νησί των Κυκλάδων, την Πάρο, όπου διατηρεί πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ.

Ποιος είναι όμως «ο Φάνης του ελληνικού μπάσκετ»;

Γεννήθηκε τον Μάιο του 1965 στην Αθήνα, όμως η καταγωγή του είναι από τα Ροζενά Κορινθίας. Ξεκίνησε την μπασκετική του καριέρα από τον Α.Ο. Δάφνης, όπου σύντομα ξεχώρισε για τις αθλητικές του επιδόσεις και τα χαρακτηριστικά ηγέτη.

Παίκτης «πολυεργαλείο», διακρίθηκε ως 3άρη (small forward), όμως το μαγικό του σουτ τον έφερνε πολλές φορές στη θέση 2 (shooting guard), ενώ στα… ζόρια γινόταν ο βράχος της άμυνας ως 5άρη (center).

Το 1983 πήρε μεταγραφή στον Πανιώνιο και παρέμεινε στον «Ιστορικό» για δεκατρείς συνεχείς σεζόν, κατακτώντας και ένα κύπελλο Ελλάδος με αντίπαλο την πανίσχυρη ομάδα του ΠΑΟΚ, που την προηγούμενη σεζόν είχε κατακτήσει το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης.

Σε κάθε μεταγραφική περίοδο, οι μεταγραφικές… σειρήνες ηχούσαν δυνατά στην Πλατεία. Το 1987 είχε επιλεχθεί από τους Atlanta Hawks στη θέση 90 του draft, ενώ ο σπουδαίος Λένι Γουίλκινς είχε εκφραστεί με τα καλύτερα λόγια για το ταλέντο του.

Ο «μπέμπης» άφησε την ευκαιρία να ξεδιπλώσει το ταλέντο του στο NBA και επέλεξε να αφοσιωθεί στον Πανιώνιο, περιορίζοντας το ταλέντο του στην Ευρώπη.

Το 1996, στην 14η επαγγελματική του σεζόν, πήρε μεταγραφή στον Παναθηναϊκό, όπου και έκλεισε την καριέρα του κατακτώντας το πρώτο και μοναδικό Πρωτάθλημα Ελλάδας στη σπουδαία αθλητική του πορεία.

Δείτε τα βίντεο από σπουδαίες στιγμές στην καριέρα του:ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM