Champions League: Η φάση των «16» επιστρέφει!

To Champions League επιστρέφει μετά από δύο μήνες, με τη φάση των «16» και τη μάχη ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα - Παρί Σεν Ζερμέν να ξεχωρίζει.

Το Champions League έλειψε για περίπου δυο μήνες, όμως επιστρέφει απόψε με τη φάση των «16» και δύο γιγαντομαχίες, με τους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους να περιμένουν πως και πως την επιστροφή στη δράση. Οι «16» κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης ετοιμάζονται να αναμετρηθούν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, με τέσσερα ματς να διεξάγονται αυτή τη βδομάδα και τέσσερα την επόμενη. Σπουδαία ματς και πολλά γκολ ετοιμάζεται να μας προσφέρει το Champions League με την επιστροφή του, αρχής γενομένης από σήμερα και τις μεγάλες αναμετρήσεις της Μπαρτσελόνα με την Παρί Σεν Ζερμέν και της Λειψίας με τη Λίβερπουλ.

Το μεγαλύτερο ζευγάρι της φάσης των «16», που άνετα θα μπορούσε να είναι και ο τελικός δεν είναι άλλο από το ΜπαρτσελόναΠαρί. Από τη μία η Μπαρτσελόνα, που έχει βρει τα πατήματά της με τον Κούμαν στον πάγκο, και από την άλλη η περσινή φιναλίστ Παρί, που έχει, πλέον, τον Ποκετίνο στην τεχνική ηγεσία, αλλά και πολύ άσχημες αναμνήσεις από το «Καμπ Νόου». Τη σεζόν 2016-17 στην ίδια φάση είδαμε τη μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία της νοκ-άουτ φάσης της διοργάνωσης, όταν η Παρί είχε κερδίσει 4-0 εντός έδρας για να χάσει με 6-1 στη Βαρκελώνη…

Οι «μπλακουγκράνα» έχουν μικρό προβάδισμα πρόκρισης, καθώς μετρούν μόλις 1 ήττα στα 33 τελευταία knockout παιχνίδια για το Champions League και μόλις 1 ήττα στην ιστορία στο γήπεδό τους από γαλλική ομάδα στην Ευρώπη (4-1 η Μετζ το 1984 για το Κύπελλο Κυπελλούχων). Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο δεν θα έχει στη διάθεση του ούτε τον Νεϊμάρ, ούτε τον Ντι Μαρία που τραυματίστηκαν, ενώ ο Ρόναλντ Κούμαν περιμένει μέχρι τελευταία στιγμή τον Ζεράρ Πικέ.

Το άλλο ματς της ημέρας είναι Λειψία - Λίβερπουλ, μια μονομαχία που θα προσφέρει πολλές συγκινήσεις. Το πρώτο παιχνίδι του ζευγαριού θα διεξαχθεί στη Βουδαπέστη λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών ανάμεσα σε Γερμανία και Αγγλία. Αυτή θα είναι η πρώτη αναμέτρηση στην ιστορία των δύο ομάδων, με τον Γιούλιαν Νάγκελσμαν να… απειλεί τον Γιούργκεν Κλοπ στη μάχη των πάγκων. Αυτό που δίνει πολλές ελπίδες στη Λειψία είναι ότι σε σχέση με τη φάση των ομίλων, έχει δείξει τρομερή βελτίωση στην άμυνα, που είναι η κορυφαία της Bundesliga. Παρόλα αυτά, τα στατιστικά δείχνουν ότι θα έχουμε γκολ στο παιχνίδι, καθώς κανένα από τα 22 των «Ταύρων» στο Champions League μέχρι τώρα δεν έχει λήξει 0-0, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ.

Από τα ματς που θα ακολουθήσουν, φυσικά ξεχωρίζει η κόντρα ανάμεσα σε Ατλέτικο Μαδρίτης - Τσέλσι, δυο ομάδες που έχουν ως στόχο την κατάκτηση του τροπαίου, ενώ και η αναμέτρηση ανάμεσα σε Σεβίλλη - Ντόρτμουντ έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον. Τα δυο μεγάλα φαβορί, η περσινή πρωταθλήτρια Μπάγερν και η Μάντσεστερ Σίτι φαίνεται πως θα έχουν εύκολο έργο κόντρα σε Λάτσιο και Γκλάντμπαχ αντίστοιχα, ενώ Γιουβέντους και Ρεάλ Μαδρίτης θα δώσουν γερές «μάχες» κόντρα σε Πόρτο και Αταλάντα με την βασίλισσα να έχει πραγματικά δύσκολο έργο κόντρα στην εκπληκτική ιταλική ομάδα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Champions League:

Τρίτη 16/2

Μπαρτσελόνα – Παρί Σεν Ζερμέν

Λειψία Λίβερπουλ

Τετάρτη 17/2

Πόρτο – Γιουβέντους

Σεβίλλη – Ντόρτμουντ

Τρίτη 23/2

Ατλέτικο Μαδρίτης – Τσέλσι

Λάτσιο Μπάγερν

Τετάρτη 23/2

Αταλάντα – Ρεάλ Μαδρίτης

Γκλάντμπαχ – Μάντσεστερ Σίτι