Australian Open: Ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατέκτησε το 18ο Grand Slam της καριέρας του! (vid)

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς επικράτησε άνετα στον τελικό του Australian Open επί του Ντανίλ Μεντβέντεφ με το εμφατικό 3-0 σετ (7-5, 6-2, 6-2) και πανηγύρισε το 18ο Grand Slam της καριέρας του.

Ο Τζόκοβιτς πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Μεντβέντεφ και κατέκτησε για 9η φορά τον τίτλο του Australian Open φτάνοντας τα 18 Grand Slam στην καριέρα του. Παράλληλα σταμάτησε το απίστευτο σερί του Ρώσου (Νο. 3 πλέον στον κόσμο) ο οποίος είχε να ηττηθεί εδώ και 20 παιχνίδια.

Ο Μεντβέντεφ πάλεψε το πρώτο σετ, παρ’ ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 3-0, αλλά στο τέλος λύγισε με 7-5 και στα επόμενα δύο είχε ρόλο… κομπάρσου, με αποτέλεσμα να εκνευριστεί σε βαθμό που έσπασε τη ρακέτα του μετά το 2ο σετ.

Την ίδια ώρα ο Σέρβος έκανε ό,τι ήθελε και έφτασε στη νίκη μέσα σε 1 ώρα και 53 λεπτά. Πλέον απέχει μόνο δύο majors από Ράφα Ναδάλ-Ρότζερ Φέντερερ (20) και η λογική λέει ότι θα έρθει η στιγμή που θα περάσει αυτός στην κορυφή, αφού είναι και ο μικρότερος από τους δύο ηλικιακά.

O Νόβακ Τζόκοβιτς απέδειξε για μια ακόμη φορά πως είναι ο κορυφαίος παίκτης στον κόσμο και ότι είναι ανίκητος σε "σκληρές" επιφάνειες.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έπλεξε το εγκώμιο του Ντανίλ Μεντβέντεφ αφού τον νίκησε στον τελικό του Αυστραλιανού Open εύκολα με 3-0.

«Είναι εξαιρετικός άνθρωπος και αθλητής. Κάναμε μαζί προπονήσεις στο Μονακό παλαιότερα, αλλά πλέον δεν με παίρνει τηλέφωνο (γέλια). Όμως χαίρομαι που έχει καλή γνώμη για μένα, όπως έχω κι εγώ για εκείνον. Έξω από το κορτ είναι πολύ φιλικός και εξωστρεφής, αλλά μέσα σε αυτό είναι ένας από τους πιο σκληρούς και δύσκολους αντιπάλους που έχω αντιμετωπίσει στη ζωή μου. Είναι θέμα χρόνου να κατακτήσει κάποιο Grand Slam, αν δεν τον πειράζει να περιμένει λίγα χρόνια ακόμη», τόνισε ο Σέρβος.