Ολυμπιακός: Το πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε

Αν και βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο ο Ολυμπιακός έκανε την ανατροπή και κρατούσε τη νίκη στα χέρια του, αλλά ένα λάθος στην τελευταία επίθεση και αυτά των διαιτητών νωρίτερα, τον υποχρέωσαν στην ήττα (71-70) από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, που τον έριξε στο 11-15.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν στο +5 (64-69) στο 39’, με τον Γουίλμπεκιν να «κερδίζει» τρεις βολές σε φάουλ του Παπανικολάου στο κέντρο (φάνηκε να ήταν κάτω) και στη συνέχεια ο Μπόλντγουιν να κάνει 1/2 από τη γραμμή (σε φάουλ του Άβντιγια που μπορούσε να δοθεί αντιαθλητικό), που διαμόρφωσαν το 68-70, στα 20’’ πριν τη λήξη.

Στη συνέχεια, το τρίποντο του Γουίλμπεκιν στα 10’’ έκανε το 71-70, που ήταν το τελικό σκορ, καθώς στην τελευταία επίθεση ο –εξαιρετικός σε όλο ματς- ΜακΚίσικ έκανε λάθος πάσα στον Πρίντεζη…

Στο ντεμπούτο του με τους Πειραιώτες, ο ΜακΚίσικ ήταν πρώτος σκόρερ με 14 πόντους, με τον Μπόλντγουιν να είχε 13π., αλλά να ανεβάζει… στροφές στο δεύτερο μέρος. Ο έτερος νεοφερμένος Ντουάιτ Μπάικς, έδειξε κάποια στοιχεία, αλλά φάνηκε να χρειάζεται λίγο καιρό ακόμη. Ωστόσο, για την ομάδα του Μπαρτζώκα τα 20 λάθη ήταν το μεγαλύτερο «αγκάθι», μαζί με τις 11/20 ελεύθερες βολές.

Από την άλλη, η ομάδα του Σφαιρόπουλου ανέβηκε στο 18-8 και «πάτησε» τετράδα, με τον Γουίλμπεκιν να ήταν πρώτος σκόρερ με 21π. και τον Μπράιαντ να είχε 13π.