Ολυμπιακός: «Πληγωμένος» αλλά... με Φορτούνη! 1-0 τον Παναθηναϊκό (vid-pic)

Ο Ολυμπιακός επικράτησε δύσκολα 1-0 με γκολ του Κώστα Φορτούνη με εξαιρετικό σουτ στο 21ο λεπτό κόντρα στον Παναθηναϊκό. Στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα επικράτησε ο Ολυμπιακός όπου και σημείωσε το γκολ, ενώ οι «πράσινοι» ήταν καλύτεροι στο δεύτερο, κατά τη διάρκεια του οποίου έχασαν δύο μεγάλες φάσεις. Στην πρώτη αστόχησαν και στη δεύτερη απέκρουσε σωτήρια ο Σα.

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα 11 ματς της σεζόν, αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος στο πρώτο μέρος και πέτυχε το 1-0 με το πανέμορφο γκολ του Φορτούνη στο 21' το οποίο αποδείχθηκε αρκετό για να νικήσει τον Παναθηναϊκό στο 126ο ντέρμπι «αιωνίων» για την 9η αγωνιστική της Super League Interwetten και να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας με 19 βαθμούς.

Οι «πράσινοι» αντίθετα ήταν εξαιρετικοί στο δεύτερο ημίχρονο, πίεσαν τους Πειραιώτες, δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες για γκολ όμως αυτοί με τη σειρά τους πλήρωσαν το δικό τους κάκιστο πρώτο 45λεπτο και παραμένουν στα χαμηλά της βαθμολογίας, φεύγοντας από το Φάληρο με γλυκόπικρη γεύση. Ο Ολυμπιακός, από την άλλη, στηριζόμενος στο κεντρικό του αμυντικό δίδυμο και τον Σα, άντεξε, έστω και με τις σημαντικές απώλειες που είχε.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός: Σα, Ντρέγκερ, Σεμέδο, Σισέ, Ραφίνια, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Καμαρά (77’ Πέπε), Ραντζέλοβιτς (66’ Σουντανί), Μασούρας (88’ Λοβέρα), Φορτούνης (88’ Ανδρούτσος)

Παναθηναϊκός: Διούδης, Σάντσες, Σένκεφελντ (46’ Αλεξανδρόπουλος), Πούγγουρας, Ζαγαρίτης, Κουρμπέλης, Μαουρίτσιο, Χατζηγιοβάνης (64’ Βιγιαφάνιες) Χουάνκαρ (46’ Σαβιέρ), Μακέντα, Καρλίτος.