Ντιέγκο Μαραντόνα: Λαϊκό προσκύνημα για τον χαμό του «Θεού» του ποδοσφαίρου (vid-pics)

Η Αργεντινή κήρυξε τριήμερο πένθος για το θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα, του «Θεού» του ποδοσφαίρου, ενώ το φέρετρό του καλύφθηκε με τη σημαία της Αργεντινής καθώς και με μια φανέλα με το νούμερο «10».

Στο Μπουένος Άιρες, την πρωτεύουσα της χώρας, χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους της πόλης για να «συνοδέψουν» τη σορό του «Θεού» μέχρι το Casa Rosada (έδρα της κυβέρνησης της Αργεντινής), όπου τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα.

Παππούδες, παιδιά και εγγόνια, θέλησαν να πουν ένα μεγάλο ευχαριστώ και να δώσουν το τελευταίο χειροκρότημα στον δικό τους Ντιέγκο Μαραντόνα. Η Κλαούντια Βιγιαφάνε και οι κόρες του Ντάλμα και Τζιανίνα, έδωσαν φυσικά το «παρών» μαζί με τους υπόλοιπους κοινούς «θνητούς». Λίγο μετά, ο Σέρχιο Γκοικοετσέα, αρκετοί παγκόσμιοι πρωταθλητές από την ομάδα που κατέκτησε το Μουντιάλ του 1986, ο Γκιγιέρμο Κόπολα και άλλοι στενοί φίλοι.

Κατά τη μεταφορά της σορού από το σπίτι όπου έζησε τις τελευταίες στιγμές της ζωής του, πλήθος κόσμου βγήκε στους δρόμους με δάκρυα στα μάτια προκειμένου να τον δει για τελευταία φορά και να τον τιμήσει για τις μοναδικές στιγμές που τους χάρισε.

Δείτε σε live streaming από τα ΜΜΕ της Αργεντινής το λαϊκό προσκύνημα στη σορό του Ντιέγκο Μαραντόνα: