Μπράβο στην Εθνική Πόλο Γυναικών: Συνέτριψε τη Γαλλία, «μαρκάρει» την 5η θέση

Μπράβο στην Εθνική Πόλο Γυναικών: Συνέτριψε τη Γαλλία, «μαρκάρει» την 5η θέση

Μπράβο στα κορίτσια μας!

Μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο της Βουδαπέστης, η Εθνική ομάδα Γυναικών επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα, κερδίζοντας με άνεση τη Γαλλία. Αυτά, στην, άδεια από κόσμο, Duna Arena με 13-3, στο πρώτο της παιχνίδι για τις θέσεις 5-8. Έτσι, το Σάββατο (5μμ), θα διεκδικήσει την 5η θέση κόντρα (λογικά) στην Ιταλία.

Το ξεκίνημα ήταν νωθρό για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα που έχασε τις πρώτες του επιθέσεις στον αγώνα και δέχθηκε πρώτο γκολ από τη Γκιγιέ, με την Τσουκαλά να ισοφαρίζει άμεσα. Η Ελευθερία Πλευρίτου με λόμπα, έκανε το 2-1 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Η Ξενάκη με θεαματικό γυριστό και η Μαργαρίτα Πλευρίτου με σουτ από την περιφέρεια, ανέβασαν στο 4-1 τον δείκτη του σκορ, στο «φτωχό» από τέρματα δεύτερο οκτάλεπτο.

Με δύο γκολ ακόμα της Ελευθερίας Πλευρίτου (το ένα με πέναλτι), ένα της Ξενάκη και ένα της Αβραμίδου, οι παίκτριες του Γιώργου Μορφέση, ξέφυγαν με 8-1 στα μέσα της τρίτης περιόδου. Η Βερνού μείωσε σε 8-2, με τις τυπικά γηπεδούχες να ευστοχούν μετά από 22 σερί χαμένα σουτ! Το 10-2 στο φινάλε του τρίτου οκταλέπτου «γράφτηκε» από τη Βασιλική Διαμαντοπούλου και την Τσουκαλά, στην πιο αποδοτική περίοδο για την ελληνική ομάδα στην αναμέτρηση.

Το τελευταίο οκτάλεπτο ήταν φυσικά διαδικαστικού χαρακτήρα για την Ελλάδα, που πανηγύρισε την 7η νίκη της επί της Γαλλίας, σε ισάριθμα ματς στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Να σημειωθεί ότι την εστία της Εθνικής μας υπεράσπισε σήμερα η Ιωάννα Σταματοπούλου, η οποία είχε πολύ καλή απόδοση (18/21 επεμβάσεις, μεταξύ των οποίων κι ένα πέναλτι).

Οκτάλεπτα: 1-2, 0-2, 1-6, 1-3

Διαιτητές: Μάους (Γερμανία) - Ντούτιλ (Ολλανδία)

ΓΑΛΛΙΑ (Μπρουζό): Γκάαλ, Μιγιό, Μπασελιέ, Μπουλούκμπατσι, Γκιγιέ 1, Μαχιέ,Νταλέν, Ραντοσάβλιεβιτς, Ντεσάμπ,  Βερνού 2, Κλερκ, Νταλέ, Ντερεντί

ΕΛΛΑΔΑ (Μορφέσης): Διαμαντοπούλου Χ., Τσουκαλά 2, Διαμαντοπούλου Β.1, Ελευθεριάδου , Πλευρίτου Μ. 1, Αβραμίδου 1, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Μπενέκου, Κότσια, Νίνου 1, Πλευρίτου Ε. 3, Ξενάκη 3, Σταματοπούλου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM