Μέσι: Τιμωρία με δύο αγωνιστικές - Έφεση η Μπαρτσελόνα (vid-pic)

Με δύο αγωνιστικές τιμωρήθηκε, όπως αναμενόταν, ο Λιονέλ Μέσι, για την αποβολή του στην παράταση του τελικού του Super Cup με την Αθλέτικ Μπιλμπάο, την περασμένη Κυριακή (17/1) στη Σεβίλλη.

Η Αρμόδια επιτροπή, τιμώρησε τον Μέσι με δύο αγωνιστικές, για την αψυχολόγητη ενέργειά του να χτυπήσει, και μάλιστα εκτός φάσης, τον ποδοσφαιριστή των Βάσκων, Ασιέρ Βιγιαλίμπρε.

Να θυμίσουμε, πως ο Αργεντινός σούπερσταρ κινδύνευε με τιμωρία από δύο μέχρι τεσσάρων αγωνιστικών, ενώ υπήρχαν και κάποιες υπερβολικές εκτιμήσεις που έκαναν λόγο μέχρι και για δώδεκα αγωνιστικές.

Έτσι λοιπόν, ο Αργεντινός θα χάσει τα δύο ερχόμενα παιχνίδια της Μπαρτσελόνα, αυτό απέναντι στην Κορνέγια για το Κύπελλο (21/1) και εκείνο κόντρα στην Έλτσε για τη La Liga (24/1).

Να σημειωθεί πως η αποβολή του Μέσι ήταν η πρώτη στην τεράστια καριέρα του Αργεντινού σε διασυλλογικό επίπεδο, μετά από 754 αγώνες και 17 χρόνια στην «Μπάρτσα».

Η Μπαρτσελώνα δεν συμφωνεί με την ποινή των δύο αγωνιστικών που δέχτηκε ο Αργεντινός και ανακοίνωσε μέσω Twitter:

«Ο σύλλογος θα προχωρήσει σε έφεση για την τιμωρία που επιβλήθηκε στον Λέο Μέσι. Η Επιτροπή ανακοίνωσε πως η κόκκινη κάρτα που είδε ο Αργεντινός στα τελευταία λεπτά του τελικού με την Αθλέτικ Μπιλμπάο επιφέρει ποινή αποκλεισμού δύο αγωνιστικών. Ήταν η πρώτη φορά που ο Μέσι αποβλήθηκε παίζοντας με τη Μπαρτσελόνα.

Ο διαιτητής περιέγραψε το σκεπτικό του ως εξής: “Χτύπησε έναν αντίπαλο με το χέρι του με μεγάλη δύναμη, ενώ η μπάλα βρισκόταν μακριά”».