ΑΕΚ: Ξέσπασε πάνω στη Λάρισα! Νίκη με 4-1

Με τη λήξη του πρώτου «λευκού» ημιχρόνου, κανείς δεν προμήνυε τι θα επακολουθούσε. Φωτιά η ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο που κέρδισε 4-1 τη Λάρισα στο γήπεδο της Ριζούπολης, για την 9η αγωνιστική της Super League.

Η AEK παρότι δυσκολεύτηκε αρκετά από την ΑΕΛ ακόμη και μετά το 1-0 και ισοφαρίστηκε, βρήκε τις λύσεις. Και μετά το 70′ έβγαλε την ποιότητα της και κέρδισε με ένα ευρύ σκορ και τρία υπέροχα γκολ.

Ένα ματς με πλούσιο θέαμα και γκολ στη Ριζούπολη, με τον Μαχαίρα να ανοίγει το σκορ στο 55΄και τη Λάρισα να ισοφαρίζει με σουτ του Σπαρβ στο 67'. Ωστόσο, η χαρά των φιλοξενούμενων κράτησε μόλις πέντε λεπτά, με τον Ανσαριφάρντ στο 72΄ να τελειώνει άψογα την φάση από την κάθετη του Μάνταλου για το 2-1. Ακολούθησαν δύο ακόμη γκολ από την ΑΕΚ στο τελευταίο εικοσάλεπτο, με τον Σιμόες να βάζει γκολ στο 78΄και τον Γαλανόπουλο να σκοράρει με υπέροχο πλασέ στο 89' για το τελικό 4-1.

Τρίτη σερί νίκη στο πρωτάθλημα για την ΑΕΚ, έφτασε τους 16 βαθμούς και ανέβηκε δεύτερη, με την ΑΕΛ να μένει στους 5 βαθμούς. Στην Τρίπολη με τον Αστέρα την επόμενη Κυριακή η ΑΕΚ υποδέχεται τον Ατρόμητο, το Σάββατο η ΑΕΛ.

Ανησυχία για Καρίμ Ανσαριφάρντ, ο οποίος αποχώρησε με πρόβλημα στον προσαγωγό και μένει να φανεί η κατάστασή του ενόψει και του δεύτερου ματς της ΑΕΚ με την Ζόρια για την 4η αγωνιστική του Europa League την ερχόμενη Πέμπτη.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Λόπες (66′ Ινσούα), Νεντελτσιάρου, Σβάρνας, Παουλίνιο, Σιμόες, Σάκχοφ (81′ Γαλανόπουλος), Μάνταλος, Αλμπάνης, Μαχαίρας (67′ Λιβάια), Ολιβέιρα (60′ Ανσαριφάρντ, 82′ Τάνκοβιτς)

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Νάγκι, Φίλιπ, Μούζεκ (78′ Τρούγιτς), Μιχαήλ, Ηλιάδης, Μπέρτος (86′ Μπέρτος), Μιλοσάβλιεβιτς, Νικολιάς (46′ Τόρζε), Σπαρβ, Πλατέλλας (86′ Γιουνές), Ντουρμισάι