ΑΕΚ: Απόδραση με Αλμπάνη

Χτίζει μομέντουμ στα ντέρμπι η ΑΕΚ, αφού μετά τον Παναθηναϊκό καθάρισε με το ίδιο σκορ και τον Άρη στη Θεσσαλονίκη, 1-0 με γκολ του Αλμπάνη. Φωνάζει για πέναλτι ο Άρης πάνω στον Φετφατζίδη (40').

Ο Μάσιμο Καρέρα δημιουργεί μια σκληροτράχηλη ομάδα και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα και αδιάψευστα από τα αποτελέσματα. Με γρήγορο γκολ ξανά (Αλμπάνης 5’) μετά από λάθος του Βέλεθ και ασίστ του Κρίστιτσιτς, η ΑΕΚ ανταπεξήλθε στις δυσκολίες του παιχνιδιού και την πίεση του Άρη και πήρε την 6η εκτός έδρας νίκη της στο πρωτάθλημα.

Ο Άρης μπορεί να κυριάρχησε στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς, είχε τις ευκαιρίες να σκοράρει, αλλά δεν κατάφερε να πάρει ούτε τον βαθμό. Μεγάλες ευκαιρίες με Δεληζήση στο 12’ και του Ντουρμισάι στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, τεράστια επέμβαση του Μπάρκα στο 58’ σε σουτ του Μπρούνο Γκάμα. Ο Άρης διαμαρτύρεται για ανατροπή στο 40’ του Φετφατζίδη εντός περιοχής από τον Κλωναρίδη, σε μια φάση που φαίνεται ο παίκτης της Ένωσης να βρίσκει τον αντίπαλό του, αλλά το VAR είπε «παίζετε» στον Καραντώνη.

Η Ένωση πιστοποίησε την εξαιρετική της λειτουργία στην άμυνα με τον Μάσιμο Καρέρα, που είχε εκπλήξεις στην αρχική ενδεκάδα, αφού δεν ξεκίνησε τον Αραούχο και τον Μάνταλο στην αρχική ενδεκάδα, αλλά προτίμησε τον σκόρερ Αλμπάνη και τον Κλωναρίδη, βάζοντας τον Βέρντε σαν δεκάρι πίσω από τον Λιβάια. Και πάλι σπουδαίο ματς από τον Κρίστιτσιτς, πολύ καλός ο Μπακάκης, δύσκολη βραδιά για Σβάρνα και Βράνιες που κατάφεραν και με την βοήθεια του Οικονόμου στο τέλος, να κρατήσουν μακριά τους κινδύνους. Πιο απειλητικός παίκτης για τον Άρη ο Γκάμα, στάθηκαν άτυχοι οι Θεσσαλονικείς με την αποχώρηση του Ιντέγε στο 38’ λόγω προβλήματος στην μέση. Στους 47 η ΑΕΚ με την 6η εκτός έδρας νίκη της στο πρωτάθλημα, κράτησε το +7 από τον Παναθηναϊκό, ο Άρης έμεινε στους 33.

Η βαθμολογία:

Ολυμπιακός 60

ΠΑΟΚ 58

ΑΕΚ 47

Παναθηναϊκός 40

Άρης 33

Αστέρας Τρίπολης 29

Ξάνθη 29

ΟΦΗ 28

Ατρόμητος 26

Λάρισα 26

Λαμία 26

Βόλος 26

Παναιτωλικός 14

Πανιώνιος 10