Σεισμός Σάμος: Βγήκε η θάλασσα στη στεριά - Στο νοσοκομείο οι τραυματίες

Του Γιώργου Σόμπολου

Μετά τον ισχυρότατο σεισμό που σημειώθηκε κοντά στη Σάμο το μεσημέρι της Παρασκευής (30/10), έγιναν αναφορές τόσο για τραυματίες όσο και για υλικές ζημιές στην περιοχή.

Τέσσερα άτομα χτύπησαν κατά την προσπάθεια τους να βγουν από τα σπίτια τους την ώρα της σεισμικής δόνησης. Αυτήν την ώρα δέχονται τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο Σάμου.

Σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση, κανένας από τους τραυματίες δεν διατρέχει κίνδυνο. Είναι όλοι ελαφρά τραυματισμένοι και αναμένεται να αποχωρήσουν από στιγμή σε στιγμή.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες των σωστικών συνεργείων σε Σάμο, Χίο, Ικαρία και τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου.

Βγήκε η θάλασσα στη στεριά στη Σάμο

Εδώ και λίγη ώρα έχει φουσκώσει η θάλασσα στο Πυθαγόρειο και το Βαθύ της Σάμου και έχει καλύψει το οδικό δίκτυο του παραλιακού μετώπου. Μάλιστα, σύμφωνα με το λιμενικό, τουλάχιστον τριάντα αυτοκίνητα «κολυμπούν» αυτή την ώρα στις προβλήτες.

Σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση των αρχών, υπάρχουν μικρότερες στο οδόστρωμα σε τουλάχιστον τρία διαφορετικά σημεία της Σάμου, χωρίς όμως να καθίσταται αδύνατη η κυκλοφορία. Επίσης, οι πρώτες εκτιμήσεις των αρμοδίων κάνουν λόγο για φθορές σε δεκάδες κτίσματα.

Σε καμία περίπτωση όμως ζημιές αντίστοιχης κατάστασης με αυτές που καταγράφονται στην Σμύρνη και τα υπόλοιπα τουρκικά παράλια.

Ομάδες της ΕΜΑΚ και σωστικά συνεργεία από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη βρίσκονται σε ετοιμότητα να αναχωρήσουν για τις πληγείσες περιοχές, εάν κριθεί αναγκαίο.

Ωστόσο υπάρχει πρόβλημα με τις εναέριες μετακινήσεις, καθώς για λόγους ασφαλείας το αεροδρόμιο Σάμου θα παραμείνει κλειστό μέχρι τις πέντε το απόγευμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM