Συλλαλητήριο στα Προπύλαια: Στους δρόμους οι φοιτητές κατά του ν/σ Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

- Απόσυρση του νομοσχεδίου ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ - Κλειστό το κέντρο της Αθήνας

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση πραγματοποιείται αυτή την ώρα στα Προπύλαια. Ανάλογες συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί και σε άλλες πόλεις της χώρας. Παράλληλα, ΟΛΜΕ και ΔΟΕ έχουν προκηρύξει τρίωρες διευκολυντικές στάσεις εργασίας.

Αυτή την ώρα κλειστοί είναι οι εξής δρόμοι:
  • Λεωφόρος Αμαλίας
  • Πανεπιστημίου
Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Να αποσύρει το νομοσχέδιο για την παιδεία «ώστε να μην υπάρξουν οι δικαιολογημένες αντιδράσεις και να μη διοργανωθεί το σημερινό συλλαλητήριο» καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση με ανακοίνωσή του.

«Καλούμε την κυβέρνηση, έστω και τώρα, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αναβάλει τη συζήτηση και την ψήφιση του νομοσχεδίου για την παιδεία, που δικαιολογημένα προκαλεί αντιδράσεις και κινητοποιήσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Όταν αποκλείονται 24.000 μαθητές από την τριτοβάθμια εκπαίδευση, όταν αλλάζουν οι όροι των πανελλαδικών στη μέση μιας χρονιάς που τα λύκεια δεν πρόλαβαν να ανοίξουν, όταν, αντί για προσλήψεις καθηγητών, έχουμε προσλήψεις 1.000 ειδικών φρουρών, τότε είναι αυτονόητο ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις. Καλούμε την κυβέρνηση μπροστά στο τρίτο κύμα της πανδημίας να αφήσει τις ιδεοληψίες της στην άκρη, να αναβάλει τη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου, έτσι ώστε να μην υπάρξουν οι δικαιολογημένες αντιδράσεις και να μη διοργανωθεί το σημερινό συλλαλητήριο».

Συγκεντρώσεις και σε άλλες πόλεις

Το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ήταν προγραμματισμένο για σήμερα στις 13.00 στα Προπύλαια αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, που εξήγγειλαν τρίωρες διευκολυντικές στάσεις εργασίας.

Υπενθυμίζεται πως ο Αλέξης Τσίπρας παραχώρησε συνέντευξη στον Alpha και τον Αντώνη Σρόιτερ, όπου μεταξύ άλλων άσκησε κριτική για το νέο νομοσχέδιο Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη, το οποίο έφερε τις αντιδράσεις των φοιτητών, που διαδήλωσαν εν μέσω πανδημίας.

«Δεν μπορεί στο όνομα μιας έκτακτης κατάστασης να αναστείλουμε τη λειτουργία της δημοκρατίας»

Ερωτηθείς αν δέχεται το ρίσκο να κολλήσουν κάποιοι άνθρωποι κορονοϊό σε μια τέτοια συγκέντρωση στο όνομα της δημοκρατίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Βεβαίως, δέχομαι το ρίσκο και γι’ αυτό θεωρώ ότι το ορθό θα ήταν η κυβέρνηση να μη φέρει τέτοια νομοσχέδια που εγείρουν σοβαρές κοινωνικές αντιδράσεις μέσα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μέσα στην πανδημία». Και πρόσθεσε: «Γιατί δεν είναι σαν την περίπτωση του Πολυτεχνείου. Είναι άλλο μια επετειακή εκδήλωση και είναι άλλο εν μέσω πανδημίας, δίχως διάλογο, να φέρνεις ένα νομοθέτημα που προκαλεί σημαντικές κοινωνικές αντιδράσεις… Ο υποκινητής αυτών των διαδηλώσεων δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η κυβέρνηση… Θα πρέπει να φροντίσουμε στην περίπτωση της πανδημίας ορισμένα μέτρα καταστολής των ελευθεριών να μη γίνουν μόνιμα».

Με πληροφορίες από: kyvernisi.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM