Άνθρωποι της τέχνης πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Πολιτισμού

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο ΠολιτισμούΤου Γιώργου Σόμπολου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα έξω από το υπουργείο Πολιτισμού άνθρωποι του χώρου της τέχνης. Πρόκειται για ηθοποιούς, τραγουδιστές και εργαζομένους σε συναφή επαγγέλματα, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον κλάδο μετά τις απανωτές καταγγελίες σε βάρος γνωστών σκηνοθετών και ηθοποιών.

Με τη συγκέντρωση αυτή, τα μέλη των σωματείων ζητούν τη λήψη μέτρων από την πολιτεία για να «καθαρίσει», όπως λένε χαρακτηριστικά, ο κλάδος.

Περιμετρικά του υπουργείου Πολιτισμού, στην οδό Μπουμπουλίνας στα Εξάρχεια, βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας για να αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα, ενώ έως και αυτή την ώρα η συγκέντρωση είναι ήρεμη.

Ήδη έχουν τοποθετηθεί και πανό, ενώ ορισμένοι εκ των συγκεντρωμένων μοίραζαν και φυλλάδια, με τα οποία ζητούσαν η πολιτεία να αναλάβει πρωτοβουλίες άμεσα για να απομακρυνθούν όσοι δυσφημίζουν τον χώρο της τέχνης. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες είναι μέλη Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, της Ένωσης Τραγουδιστών αλλά και εργαζόμενοι συναφών επαγγελμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM