Σεισμός: Αυξάνονται οι νεκροί στη Σμύρνη- Πάνω από 200 τραυματίες

A building collapsed after a strong earthquake struck the Aegean Sea where some buildings collapsed in the coastal province of Izmir, Turkey, October 30, 2020. REUTERS/Tuncay Dersinlioglu

Ο σεισμός της Σάμου το μεσημέρι της Παρασκευής (30/10) έγινε αισθητός και στην γειτονική Τουρκία. 

Συγκεκριμένα στη Σμύρνη οι ζημιές είναι πολλές, καθώς κτήρια έχουν καταρρεύσει από τον σεισμό και παντού υπάρχουν συντρίμμια.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με ανακοινώσεις, οι νεκροί έχουν φτάσει τους 6 ενώ οι τραυματίες είναι πάνω από 200.

Δείτε τη στιγμή που καταρρέει μια πολυκατοικία: 

Το μήνυμα του Ερντογάν μετά τον σεισμό

«Ευχόμαστε να είναι όλα περαστικά για τους πολίτες της Σμύρνης που επηρεάστηκαν από τον σεισμό. Στεκόμαστε δίπλα στους κατοίκους της πόλης, με όλα τα διαθέσιμα μέσα του κράτους. Αναλαμβάνουμε δράση για να γίνει όλη η απαραίτητη δουλειά στην περιφέρεια, σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία και τους υπουργούς»

Δυο νεκρά παιδιά στην Σάμο

Η Σάμος δεν μετράει μόνο ζημιές αλλά και δυο νεκρά παιδιά ηλικίας 17 ετών, τα οποία έχασαν τη ζωή τους όταν ένας τοίχος στο κέντρο του νησιού έπεσε πάνω τους.

«Σ’ έκτακτη ετοιμότητα τα νοσοκομεία»

Ο Βασίλης Κικίλιας με μήνυμά του στο twitter ανακοίνωσε πως τα νοσοκομεία θα είναι σε ετοιμότητα.

«Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας & ΕΚΑΒ σε Σάμο & Ικαρία σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας. Μεταβαίνουν άμεσα στη Σάμο διασώστες του Ειδικού Τμήματος Ιατρικής Καταστροφών (ΕΤΙΚ) του ΕΚΑΒ και ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ Χρήστος Ροιλός», αναφέρει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Βασίλης Κικίλιας.