Πολυτεχνείο: Επεισόδια με χημικά και δύο τραυματίες

Πολυτεχνείο: Επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, με ρίψη χημικών, με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να τραυματιστούν και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

Τα επεισόδια μεταξύ των αστυνομικών αρχών και των πολιτών που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια διαδήλωσης για το Πολυτεχνείο ήταν έντονα, με την Αστυνομία να ρίχνει δακρυγόνα και να προβαίνει σε πέντε προσαγωγές.

Οι δύο άνθρωποι που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της ειρηνικής διαδήλωσης για την επέτειο του Πολυτεχνείου μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με οχήματα μελών του ΚΚΕ.

Μάλιστα, η αντιπροσωπεία του κομμουνιστικού κόμματος βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Ελληνική Αστυνομία, προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες.

Δηλώσεις Κουτσούμπα

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ζήτησε να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες και να τους φέρουν για να δουν αν είναι καλά. Παράλληλα, κατήγγειλε προπηλακισμό βουλευτών από την Αστυνομία.

o koutsoumpas mazi me astinomikous

«Τα μηνύματα του Πολυτεχνείου είναι ζωντανά, διαχρονικά και επίκαιρα. Τα συνθήματα "Έξω οι ΗΠΑ", "Έξω το ΝΑΤΟ", "Ψωμί, παιδεία, ελευθερία, δουλειά, μόρφωση, υγεία", εξακολουθούν να συγκλονίζουν και σήμερα τις καρδιές της ελληνικής νεολαίας, του ελληνικού λαού, που δίνουν τη μάχη τους και σήμερα και κάθε μέρα, ενάντια σε μια αντιλαϊκή πολιτική που συνεχίζεται όλα αυτά τα χρόνια. Είναι απαράδεκτο, με πρόσχημα την πανδημία, να παίρνονται αντιδραστικά αντιλαϊκά μέτρα απαγόρευσης των εκδηλώσεων γιορτασμού του Πολυτεχνείου, με τον συμβολικό έτσι κι αλλιώς χαρακτήρα, που αυτές παίρνουν φέτος», είχε δηλώσει προηγουμένως ο κ. Κουτσούμπας.

«Ο.Δ.Ο.Σ»: Το νέο σώμα της ΕΛ.ΑΣ.

Πρεμιέρα ανήμερα του εορτασμού του Πολυτεχνείου έκανε το νέο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας που ονομάζεται «Ομάδα Διαχείρισης Οργάνωσης Συγκεντρώσεων».

Η νέα υπηρεσία των αστυνομικών αρχών ασχολείται αποκλειστικά με την εφαρμογή των νέων μέτρων για τις πορείες, ενώ αποτελείται από 35 γυναίκες και 25 άνδρες. Μάλιστα, είναι άοπλοι και φέρουν ειδικά διακριτικά.

omada odos

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM