Πνευμονολόγος του «Παπανικολάου»: «Να μην χαλαρώσουν οι πολίτες»

Να εξακολουθήσουν να τηρούν τα μέτρα ζήτησε από τους πολίτες η πνευμονολόγος του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Εύα Φούκα.

Η Εύα Φούκα εργάζεται ως πνευμονολόγος στην κλινική κορονοϊού του νοσοκομείου «Παπανικολάου» και μίλησε στο «Live News» για την κατάσταση που επικρατεί στην Θεσσαλονίκη.

«Υπάρχουν ενδείξεις ότι πάμε καλύτερα όσον αφορά στα κρούσματα, αλλά και στις ανάγκες για νοσηλεία» σημείωσε η πνευμονολόγος κα Φούκα.

Παράλληλα, η ίδια αναφέρθηκε και στη μείωση που παρουσιάζει η τάση για νοσηλεία, λέγοντας συγκεκριμένα πως «πρέπει να διαχωρίσουμε τα κρούσματα από τις ανάγκες για νοσηλεία, γιατί υπάρχει μια καθυστέρηση. Είμαστε τρεις εβδομάδες σε lockdown, αλλά έχουμε ένα σήμα ότι μειώνεται η αυξητική τάση για νοσηλεία»

Όπως υπογράμμισε η πνευμονολόγος του «Παπανικολάου», το σχέδιο για άρση των περιοριστικών μέτρων θα πρέπει να γίνει με αυστηρούς κανόνες, επισημαίνοντας πως μπορεί να χαλαρώσουν τα μέτρα, ωστόσο δεν θα πρέπει να χαλαρώσουν και οι πολίτες.

Lockdown: Πρόστιμα πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ το τελευταίο τριήμερο

Και ενώ είναι επιτακτική ανάγκη να συνεχιστεί η τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων, μερικοί φαίνεται πως δεν βάζουν «μυαλό».

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας επιβλήθηκαν συνολικά πρόστιμα ύψους 1.546.677€ μέσα σε τρεις μέρες. Παράλληλα κυρώθηκε αναστολή λειτουργίας 15 ημερών σε οκτώ (8) επιχειρήσεις .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM