Περιστέρι: Συναγερμός για 32 κρούσματα σε γηροκομείο

32 νέα κρούσματα εντοπίστηκαν σε γηροκομείο στο Περιστέρι

Σε γηροκομείο στο Περιστέρι εντοπίστηκαν 32 νέα κρούσματα κορονοϊού. Έως τώρα 18 φιλοξενούμενοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο αναφοράς, αλλά η διεύθυνση της δομής δεν ενημέρωσε τους συγγενείς των τροφίμων.

Το Mega μετέδωσε καταγγελία ανθρώπου που έχασε τον αδελφό του πριν από λίγες μέρες, ο οποίος φιλοξενούνταν στο γηροκομείο.

«Στις 13 Φεβρουαρίου με πήρε η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου και μου είπε ότι ο αδελφός μου δεν είναι καλά και ότι θα τον στείλει στο νοσοκομείο “Αττικό”. Μου είπε να μην πάω, γιατί λόγω κορονοϊού απαγορεύεται το επισκεπτήριο. Επειδή είμαι νοσηλευτής, με έζωσαν τα φίδια. Όταν πήγα στο νοσοκομείο, έμαθα ότι ο αδελφός μου έφτασε νεκρός εκεί με ανακοπή. Του έκαναν τεστ rapid, που βγήκε θετικό, ενώ θα του έκαναν και μοριακό τεστ», σημείωσε ο Παναγιώτης Γαλάτης στην κάμερα του Mega.

«Λέω ψέματα στη μάνα μου ότι ο αδελφός μου ζει»

«Την Πέμπτη έγινε νεκροψία και την Παρασκευή τον κήδεψα εντελώς μόνος. Λέω ψέματα στη μάνα μου ότι ο αδελφός μου ζει», πρόσθεσε χαρακτηριστικά. Ο κ. Γαλάτης είπε ότι η μητέρα και ο αδελφός του δεν είχαν εμβολιαστεί με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. «Λίαν αλλεργική η μητέρα μου. Φοβόμουν να εμβολιαστεί. Αλλά αυτό δεν αλλάζει κάτι», ανέφερε.

Όπως είπε, έχει δύο μέρες να μάθει νέα για την υγεία της μητέρας του. «Ήρθα το πρωί για να μάθω αν η μητέρα μου είναι στα άτομα που έμειναν στη δομή ή έφυγαν», σημείωσε. Ο καταγγέλλων έκανε λόγο για απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, καθώς παλαιότερα είχε γεμίσει ψώρα, ενώ, όπως είπε, πολλοί υπάλληλοί του δουλεύουν παράνομα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM