Δυτική Αττική: Αντιδρούν οι κάτοικοι για την παράταση του lockdown

Αντιδρούν οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής στην παράταση της καραντίνας

Η κίνηση των τελευταίων ημερών προβληματίζει ιδιαίτερα τους ειδικούς που κάνουν λόγο για ορατό κίνδυνο πισωγυρίσματος στην Αττική και συγκεκριμένα στην Δυτική Αττική. 

Με αυτοκινητοπομπή αποφάσισαν οι κάτοικοι της Ελευσίνας να αντιδράσουν στην παράταση των μέτρων στη Δυτική Αττική, όπως μετέδωσε ρεπορτάζ του MEGA.

Δεκάδες οδηγοί σχημάτισαν ουρά με τα αυτοκίνητά τους και άρχισαν να κορνάρουν προκειμένου να διαμαρτυρηθούν.

Μπορεί ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων να δείχνει ότι σταθεροποιείται κάτω από τα 1.000, ωστόσο η επιδημιολογική εικόνας της Αττικής προβληματίζει τους ειδικούς.

Στο κόκκινο η Δυτική Αττική

Η Δυτική Αττική βρίσκεται στο «κόκκινο», με τους ειδικούς να προειδοποιούν για αυστηρή τήρηση των μέτρων.

Μπλόκα της αστυνομίας σταματούν σχεδόν κάθε αυτοκίνητο και λεωφορείο προκειμένου να διαπιστώσουν πως οδηγοί και επιβάτες έχουν μαζί τους την απαραίτητη βεβαίωση μετακίνησης.

Προβληματίζουν τα κρούσματα

Οι κάτοικοι του κέντρου αλλά και των περιοχών της Δυτικής Αττικής είναι ανήσυχοι με την κατάσταση και θεωρούν πως για να ξεκινήσει η πτωτική τάση των κρουσμάτων χρειάζεται προσπάθεια από όλους.

Κυβέρνηση και ειδικοί βρίσκονται σε επιφυλακή εξετάζοντας καθημερινά την πορεία των κρουσμάτων ανά περιοχή και ανάλογα με την εξέλιξη παίρνουν τις ανάλογες αποφάσεις για τα αντίστοιχα μέτρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM