Παπανικολάου: «Να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα περίθαλψης με προσωπικό και υποδομές»

Άμεση ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. ζητούν οι νοσοκομειακοί γιατροί

«Τα πράγματα δεν είναι καλά από την περασμένη Δευτέρα, καθώς υπάρχει ένα εκρηκτικό μείγμα, με ταυτόχρονη αύξηση της προσέλευσης των ασθενών προς νοσηλεία τόσο για κορονοϊό όσο και για λοιπή νοσηρότητα», δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό του Mega ο νευροχειρουργός στο νοσοκομείο της Νίκαιας και γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, Παναγιώτης Παπανικολάου.

«Φέτος έχουμε πολλά περιστατικά από τραυματισμούς από πτώσεις, από τροχαία, από επιθέσεις», τόνισε ο κ. Παπανικολάου. Ο ίδιος δήλωσε πως δεν θέλει να σταθεί στο τι έπρεπε να έχει γίνει εδώ και έναν χρόνο και δεν έχει γίνει, αλλά στο τώρα. «Έστω και τώρα πρέπει να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα περίθαλψης με προσωπικό και υποδομές», πρόσθεσε.

Αναφορικά με τις υποδομές, ο κ. Παπανικολάου δήλωσε πως «υπάρχουν κτιριακές νοσοκομειακές δομές στο Δημόσιο οι οποίες παραμένουν αναξιοποίητες, ενώ υπάρχει ένας ικανότατος τομέας στη χώρα μας που θα μπορούσε να αναλάβει με επείγουσες διαδικασίες την ανακαίνιση και τον εξοπλισμό, έτσι ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν».

Τι ισχύει για τις ΜΕΘ 

Τέλος, ερωτηθείς για την πληρότητα στις ΜΕΘ, ο κ. Παπανικολάου δήλωσε πως αυτή τη στιγμή στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Νίκαιας υπάρχουν 24 κλίνες που έχουν αναπτυχθεί με υποστελέχωση και πολύ κάτω από τα διεθνή στάνταρντ. Συνολικά, στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ είναι 1.092, σύμφωνα με τον κ. Παυλάκη, και μόνο στο λεκανοπέδιο της Αττικής το 95% των κλινών είναι κατειλημμένες.

Η πορεία της πανδημίας στη χώρα μας

Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου –που επιβεβαιώθηκαν χθες από τον ΕΟΔΥ– είναι 1.269, εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM