Προπύλαια: Πλήθος κόσμου στην παν-καλλιτεχνική κινητοποίηση

Πραγματοποιήθηκε, όπως ήταν προγραμματισμένο, η παν-καλλιτεχνική κινητοποίηση έξω από τα Προπύλαια, με ισχυρή παρουσία κόσμου παρά την κακοκαιρία

Καλλιτέχνες και εργαζόμενοι στον χώρο του θεάματος έδωσαν το «παρών» στην παν-καλλιτεχνική κινητοποίηση που διοργάνωσαν πλήθος σωματείων από τον χώρο του πολιτισμού.

Οι άνθρωποι του πολιτισμού βγήκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι τόσο για την ελλιπή στήριξη που δέχεται ο κλάδος εν καιρώ πανδημίας όσο και για την επερχόμενη ενσωμάτωση τροποποιημένης Ευρωπαϊκής Οδηγίας στο «νομοσχέδιο Λιβάνιου - πρώην Πέτσα», η οποία ανοίγει, όπως καταγγέλλουν, «κερκόπορτα λογοκρισίας και διώξεων» εις βάρος τους.

κινητοποίηση στα Προπύλαια

Μάλιστα, να σημειωθεί πως ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος συγκεντρώνει μέσω Facebook υπογραφές ενάντια στην εφαρμογή του τρομονόμου στην τέχνη, τις οποίες θα καταθέσει σήμερα, Πέμπτη 11/2, στη Βουλή.

Στην παν-καλλιτεχνική κινητοποίηση ο Light

Στην κινητοποίηση βρέθηκε νωρίτερα και ο γνωστός καλλιτέχνης Light, ο οποίος ανέβασε και το ακόλουθο στόρι.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

[playlist type="video" ids="140086"]

Στη συνέχεια, οι καλλιτέχνες βρέθηκαν έξω από το υπουργείο Εργασίας για να πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία, πάντα με τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων κατά της εξάπλωσης της πανδημίας.

Ποιοι μετείχαν στην κινητοποίηση

Στη σημερινή κινητοποίηση συμμετείχαν: η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ), το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, το  Σωματείο Εργαζομένων στο Θέαμα - Ακρόαμα, η Ένωση Τεχνικών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης Οπτικοακουστικού Τομέα, το Σωματείο Εργαζομένων στον Χώρο του Χορού, η Ένωση Τραγουδιστών Ελλάδος, το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος.

κινητοποίηση στα Προπύλαια

Οι καλλιτέχνες διεκδικούν, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:
  • Να οριστεί άμεσα ως περίοδος ισχύος των μέτρων στήριξης όλη η περίοδος της καραντίνας και μέχρι να αρθούν οι επιπτώσεις στον κλάδο τους.
  • Πίστωση στους λογαριασμούς των δικαιούχων στην αρχή κάθε μήνα, σύνδεση όλων των επιδοτουμένων μέσω μητρώου με τα μέτρα στήριξης που ισχύουν για τους εργαζόμενους όλων των υπόλοιπων κατηγοριών (επιδότηση ενοικίου, αναστολή πληρωμής παντός είδους ληξιπρόθεσμων οφειλών καθώς και απαγόρευση διακοπής ρεύματος, τηλεφωνίας και εξώσεων).
  • Αναδρομική καταβολή του επιδόματος για τους μήνες Σεπτέμβριο - Οκτώβριο στους εγγεγραμμένους στο μητρώο και για όσους η επιδότηση ανεργίας λήγει, χωρίς πλήρη κάλυψη, μέσα στη διάρκεια ενός μήνα.
  • Διαγραφή χρεών προς εφορία, τράπεζες, ΔΕΚΟ για το διάστημα εφαρμογής των μέτρων και για όσους αποδεδειγμένα βρίσκονται σε αδυναμία να πληρώσουν.
  • Διασφάλιση δωρεάν τεστ για την ασφαλή διεξαγωγή προβών που γίνονται αυτή την περίοδο.
  • Δημιουργία κωδικών ασφάλισης στον ΕΦΚΑ για τους τεχνικούς στον κλάδο του θεάματος, με περιγραφή του επαγγέλματος στις ειδικότητες που δεν υπάρχουν.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM