Σταμπουλίδης: Από Δευτέρα βγαίνουν οι απαγορευτικές κορδέλες στα σουπερμάρκετ

Ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης διευκρίνισε πως από την Δευτέρα (5/4), οπότε και ανοίγει το λιανεμπόριο, θα βγουν οι απαγορευτικές κορδέλες από τα ράφια των σουπερμάρκετ και αυτά θα μπορούν να πωλούν κανονικά όλα τα προϊόντα τους

Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, εξήγησε πως από τη Δευτέρα 5 Απριλίου, οπότε και ανοίγει το λιανεμπόριο στη χώρα, πρόκειται να βγουν οι απαγορευτικές κορδέλες από τα ράφια των σουπερμάρκετ και έτσι, αυτά θα μπορούν να πωλούν όλα τα προϊόντα τους χωρίς περιορισμούς.

Επιπλέον, ο κ. Σταμπουλίδης, διευκρίνισε πως δεν θα είναι υποχρεωτική η διενέργεια rapid ή self test για την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου.

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στην απόφαση να μην ανοίξει το λιανεμπόριο σε όλες της περιοχές της χώρας, και τα καταστήματα του λιανεμπορίου σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα να παραμείνουν κλειστά, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου δήλωσε: «Προσπαθούμε να βρούμε τρόπο να επανεκκινήσουμε κλάδους που έχουν δείξει ότι δεν επιβαρύνουν, χωρίς να στέλνουμε όμως το μήνυμα ότι έχουν ανοίξει τα πάντα και μπορούμε να είμαστε όλοι έξω».

Και κατέληξε λέγοντας πως στις Π.Ε. Θεσσαλονίκης, Αχαΐας και Κοζάνης, όπου το λιανεμπόριο θα παραμείνει κλειστό, θα επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις τα σαββατοκύριακα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM