Παγώνη: «Τον Σεπτέμβριο θα βγάλουμε τις μάσκες»

Για το πότε αναμένεται να βγάλουμε τις μάσκες μίλησε η Ματίνα Παγώνη

Η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη, ανέφερε πως τον Σεπτέμβριο θα απαλλαγούμε από τις μάσκες.

Πιο συγκεκριμένα, η ίδια δήλωσε: «Καλοκαίρι θα κάνουμε λίγο καλύτερα από πέρυσι. Και τον Σεπτέμβριο θα βγάλουμε τις μάσκες, αν όλα πάνε καλά, και θα είμαστε πολύ πιο ελεύθεροι. Αυτό όμως, αν προχωρήσουν οι εμβολιασμοί.

Το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου θα φτάσουμε στην κορύφωση. Όμως θα μπορούμε να περάσουμε κι αυτή τη δυσκολία αν προσέξουμε τα μέτρα. Να προσέξουμε στα ΜΜΜ, που είναι μια παράμετρος δύσκολη, και να κάνουμε πάρα πολλά τεστ. Και στα σχολεία και στα εργοστάσια. Είναι αυτό που θα μας λύσει το πρόβλημα».

Πώς θα κάνουμε Πάσχα;

Σε ερώτηση του Νίκου Ευαγγελάτου για το αν φέτος θα κάνουμε Πάσχα, η κ. Παγώνη ήταν κάθετη: «Όχι. Αφού το είπαμε. Θα είναι με μέτρα το Πάσχα. Ο στόχος πρέπει να είναι οι εμβολιασμοί, να τελειώσουμε τέλη Ιουνίου με τους εμβολιασμούς, να φτάσουμε στο 60%, να έχουμε μια σχετική ανοσία και σιγά σιγά να μειωθούν τα μέτρα. Για να μπορέσει η οικονομία το καλοκαίρι να σταθεί στα πόδια της και να προχωρήσουμε…».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM