Παγώνη: «Δεν αποκλείεται σκληρό lockdown»

Τη θέση πως «δεν αποκλείεται σκληρό lockdown» εξέφρασε σε τηλεοπτική της συνέντευξη η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας και Πειραιά Ματίνα Παγώνη

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας και Πειραιά σε τηλεοπτική της συνέντευξη σήμερα Τετάρτη (06/01) επισήμανε πως «δεν αποκλείεται σκληρό lockdown». Και στη συνέχεια, εξήγησε παράλληλα πως ακόμη δεν γνωρίζουμε πόσα θα είναι τα κρούσματα της πανδημίας τις επόμενες ημέρες.

«Η αύξηση που βλέπουμε τώρα είναι από τα κρούσματα των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς θα είναι περισσότερα» είπε χαρακτηριστικά η Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Επιπλέον, η ίδια εξήγησε πως « αριθμός των διασωληνωμένων δεν είναι εύκολο να πέσει, καθώς ασθενείς μένουν στις ΜΕΘ πάνω από 15 μέρες».

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας και Πειραιά Ματίνα Παγώνη εκτίμησε, μάλιστα, πως η συνεχής αύξηση των κρουσμάτων αναμένεται να δυσκολέψει την ήδη κρίσιμη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα.

«Δεν είναι lockdown αυτό, ο κόσμος είναι έξω»

Αναφορικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας, η Ματίνα Παγώνη διευκρίνισε πως «δεν είναι lockdown αυτό, ο κόσμος είναι έξω».

«Οι γιατροί βάζουμε σε προτεραιότητα το σύστημα υγείας. Αυτή τη στιγμή η εικόνα είναι καλύτερη και πρέπει να το κρατήσουμε» ανέφερε η ίδια. Και αμέσως μετά εξήγησε ότι σε πολλές περιοχές υπάρχει ακόμη αυξημένο ιικό φορτίο και πολύς κόσμος είναι ασυμπτωματικός.

Ερωτηθείσα για το άνοιγμα των σχολείων, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη τόνισε πως τα παιδιά δεν μεταδίδουν τόσο πολύ και τόσο εύκολα.

«Αυτό που μας φοβίζει είναι ο συνωστισμός έξω από τα σχολεία» εξήγησε η Ματίνα Παγώνη.

Κλείνοντας, η ειδικός υπογράμμισε πως τη Δευτέρα θα γίνει νέα αξιολόγηση των επιδημιολογικών στοιχείων και εκτίμησε πως click away και οι υπόλοιπες δραστηριότητες θα πρέπει να ανοίξουν αργότερα, αφότου εξεταστούν όλες οι παράμετροι.

«Ας ανοίξουν πρώτα τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία…» σημείωσε χαρακτηριστικά η ίδια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM