Παγώνη: Σε μια βδομάδα πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία - Σε τρεις η εστίαση

Μέσα στην επόμενη βδομάδα το άνοιγμα των σχολείων - Αρχές Φεβρουαρίου η εστίαση - «Πάμε καλύτερα, αλλά θέλει προσοχή», τόνισε η κα Παγώνη

Στην εκπομπή του ΣΚΑΙ, ’’ΣΗΜΕΡΑ’’, μίλησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη. Η πρόεδρος ανέφερόμενη στα Γυμνάσια - Λύκεια, τόνισε ότι πρέπει να ανοίξουν μέσα στην επόμενη βδομάδα.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «Πρέπει την επόμενη εβδομάδα να ανοίξουν τα σχολεία και μάλιστα με προσοχή με τεστ σε καθηγητές και τα παιδιά».

Όπως η ίδια επεσήμανε με τις παραμέτρους και τα στοιχεία που υπάρχουν αυτή την στιγμή μπορούν να ανοίξουν τονίζοντας πως οι δείκτες τώρα είναι ελεγχόμενοι  και μπορούμε να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα, ωστόσο επεσήμανε πως μειώθηκαν οι θάνατοι άλλα όχι διασωληνωμένοι.

«Πάμε καλύτερα αλλά χρειάζεται προσοχή»

Όσον αφορά τις μετακινήσεις από νομό σε νομό τόνισε πως πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία πρώτα και μαζί με το σχολεία να ανοίξει και το άνοιγμα από νομό και νομό γιατί θα υπάρχει θέμα στις μετακινήσεις.

Αρχές Φεβρουαρίου άνοιγμα εστιατορίων - καφέ

Η ίδια αναφέρθηκε στην εστίαση λέγοντας ότι αρχές Φεβρουαρίου μπορεί να ανοίξει, μάλιστα, συγκεκριμένα αναφέρθηκε στα εστιατόρια και τα καφέ καθώς εξέφρασε ενδοιασμούς για τα μπαρ λόγω του ότι υπάρχουν όρθιοι.

Σχετικά με τις ουρές στο άνοιγμα των καταστημάτων η ίδια είπε πως μέσα στα καταστήματα φάνηκε ότι τηρήθηκαν οι αποστάσεις ενώ έξω οι αποστάσεις δεν ήταν οι απαιτούμενες. «Έπρεπε να υπάρχει 1,5 μέτρο απόσταση ή εφόσον το ραντεβού το είχαν έτσι κ αλλιώς να κάνουν βόλτα μέχρι να έρθει η σειρά τους» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Με γρηγορότερους ρυθμούς ο εμβολιασμός

Όσον αφορά τα εμβόλια είπε πως δεν προχωρά γρήγορα ο εμβολιασμός και επεσήμανε ότι πρέπει να προχωρήσουμε με γρηγορότερους ρυθμούς με τα υπάρχοντα εμβόλια και να έχει εμβολιαστεί το 60% του πληθυσμού μέχρι τέλος Ιουνίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM