Παγώνη: «Ο αριθμός των πραγματικών κρουσμάτων είναι μεγαλύτερος»

Η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ εξέφρασε την άποψη πως ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων του κοροναϊού είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν των καταγεγραμμένων.

«O αριθμός των πραγματικών κρουσμάτων είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που καταγράφονται καθημερινά», επισήμανε η Ματίνα Παγώνη αναφερόμενη στην εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα.

Ενώ παράλληλα, επισήμανε πως «εάν εάν θέλαμε να δούμε με ακρίβεια πόσοι νοσούν στην Ελλάδα, θα έπρεπε να κάνουμε τεστ σε όλο τον ελληνικό πληθυσμό».

«Αν δεν εφαρμοστούν τα μέτρα θα ξεπεράσουμε τα 1.000 κρούσματα»

Η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη, επισήμανε για πολλοστή φορά πως: «αν δεν εφαρμοστούν τα μέτρα θα ξεπεράσουμε τα 1.000 κρούσματα».

Την ίδια ώρα, μάλιστα, τόνισε πως αν τα κρούσματα ξεπεράσουν τα 1.000 με 2.000 ημερησίως, το Εθνικό Σύστημα Υγείας θα «πιεστεί». Εξηγώντας, πως τα νοσοκομεία της χώρας δεν θα είναι σε θέση να διαχειριστούν τόσα πολλά κρούσματα καθημερινά.

«Η μάσκα είναι το βασικό»

Παράλληλα, η Ματίνα Παγώνη τόνισε την αναγκαιότητα της μάσκας, ενώ εξέφρασε και την ανησυχία της για την σημαντική αύξηση των νεκρών το τελευταίο διάστημα.

Αναφορικά με τα τοπικά lockdown σε «κόκκινες» περιοχές της χώρας, τόνισε πως ήταν μια απαραίτητη κίνηση προκειμένου να ελεγχθεί η κατάσταση και να περιοριστεί η εξάπλωση του φονικού ιού.

Τέλος, σχολιάζοντας τον συνωστισμό σε νυχτερινά μαγαζιά και κλαμπ, η ίδια τόνισε πως «όπου υπάρχει πολύς κόσμος ένας ασυμπτωματικός μπορεί να κολλήσει άλλα 100 άτομα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM