Παγώνη: Στο 90% η κάλυψη των ΜΕΘ - Με μάσκες και αποστάσεις το Πάσχα

Μετά το πρώτο 15ήμερο του Μαρτίου θα υπάρξουν εισηγήσεις

για άρση των περιοριστικών μέτρων

«Τα πράγματα στα νοσοκομεία είναι πολύ δύσκολα. Έχει καλυφθεί το 90% των ΜΕΘ. Τώρα ξεκινά το δεκαπενθήμερο μετά το lockdown και τώρα, από την επόμενη εβδομάδα, αναμένουμε μείωση των κρουσμάτων και των εισαγωγών. Δεν περιμένουμε άμεση μείωση των ασθενών στις ΜΕΘ», δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό του Mega η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη.

«Με βάση τα δεδομένα, να δούμε αν από τις 15 Μαρτίου θα μπορούμε να εισηγηθούμε κάποιο άνοιγμα. Να ξεκινήσουν τα σχολεία, να πηγαίνουν τα παιδιά, και να μπορεί και ο κόσμος να πάει σε ένα κατάστημα με ειδικές συνθήκες να ψωνίσει. Δεν θα πετάξουμε χαρταετό. Δεν είναι εύκολα τα πράγματα, δεν μπορούμε να βγούμε όλοι έξω και να δημιουργηθεί συνωστισμός. Προσπαθούμε να προχωρήσουμε τους εμβολιασμούς», πρόσθεσε η ίδια.

Μεγάλες οι μάχες στα νοσοκομεία

«Δεν είναι μόνο οι ασθενείς με κορονοϊό. Είχαμε εφημερία στο "Γεννηματάς" και είχαμε τόσο κόσμο, που φτάσαμε στο σημείο να ψάχνουμε πώς θα βρούμε κρεβάτια να τους εξυπηρετήσουμε. Είναι μεγάλες οι μάχες στα νοσοκομεία. Στο "Γεννηματάς" οι ΜΕΘ για κορονοϊό είναι γεμάτες. Έχουμε κενές μόνο απλές κλίνες Covid. Και γίνεται προσπάθεια να βρεθούν νέες ΜΕΘ Covid στην Αττική», σημείωσε η κ. Παγώνη ερωτηθείσα για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία.

«Πάμε βήμα βήμα. Δεν είναι εύκολο να μεταφερθεί ένας ασθενής non-Covid σε άλλο νοσοκομείο. Είναι δύσκολες καταστάσεις αυτές. Όταν υπάρχουν ακόμα κενές κλίνες στα δημόσια νοσοκομεία, θα πρέπει πρώτα να γίνει η πλήρωση αυτών και μετά να αρχίσουμε να διοχετεύουμε κόσμο σε ιδιωτικές κλινικές», πρόσθεσε.

Τι θα γίνει το Πάσχα

Τέλος, αναφορικά με τις ημέρες του Πάσχα, η κ. Παγώνη δήλωσε: «Έχω πει εδώ και καιρό ότι θα είναι με μέτρα, μάσκες, αποστάσεις και με προσοχή στον αριθμό των ατόμων. Όχι, δεν θα είναι σαν το περσινό. Όλα θα εξαρτηθούν από το τι παρτίδες εμβολίων θα πάρουμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM