Παγώνη: «H υγεία πρέπει να ισορροπήσει με την οικονομία»

Η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθηνών – Πειραιώς μιλά για την πανδημία, εκφράζοντας της δική της άποψη αναφορικά με το άνοιγμα της εστίασης, την επαναλειτουργία της αγοράς, καθώς και των λοιπών βαθμίδων εκπαίδευσης, δηλαδή τα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας

Τη θέση πως θα ήταν καλύτερο να ανοίξουν πρώτα τα γυμνάσια και τα λύκεια και στη συνέχεια η αγορά, εξέφρασε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Η ίδια μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 σημείωσε χαρακτηριστικά πως «η υγεία πρέπει να ισορροπήσει με την οικονομία», τονίζοντας παράλληλα πως θα ήταν καταστροφή για έναν καταστηματάρχη να του μείνει το χειμωνιάτικο εμπόρευμα.

«Δεν αντέχει τρίτο κύμα πανδημίας το Ε.Σ.Υ.»

Ωστόσο, η ίδια είπε πως σε περίπτωση που ξαναπιεστεί το εθνικό σύστημα υγείας (Ε.Σ.Υ.), οι γιατροί δεν θα τα βγάλουν πέρα και δεν θα έχουν τις αντοχές να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους για μια ακόμη φορά σε τόσο μικρό χρονικά διάστημα.

Την ίδια ώρα, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθηνών – Πειραιώς σημείωσε πως φοβάται ένα τρίτο κύμα του κορονοϊού, το οποίο έχει ήδη κάνει την εμφάνισή του σε ΗΠΑ και Ευρώπη. Μάλιστα, η ίδια επισήμανε πως δεν είναι δύσκολο να επανέλθουμε στις καταστάσεις του πρόσφατου παρελθόντος.

Θα γιορτάσουμε το Πάσχα δίχως μέτρα;

Σχετικά με το εάν θα καταφέρουμε να γιορτάσουμε το Πάσχα, η κυρία Παγώνη εκτίμησε πως πιθανότατα θα υπάρχουν και τότε μέτρα.

Επιπλέον, δε παρέλειψε να υπενθυμίσει πως «στόχος είναι να έχει εμβολιαστεί το 60% του πληθυσμού μέχρι τέλος Ιουνίου».

Πότε θα επαναλειτουργήσει η εστίαση;

τραπεζοκαθίσματα καταστήματος στη σειρά

Αναφορικά με τον κλάδο της εστίασης και το πότε θα μπορέσει αυτός να επαναλειτουργήσει, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών ανέφερε πως «θα ανοίξει εφόσον προηγηθούν τα σχολεία και όλες οι παράμετροι είναι καλές».

Τέλος, επανέλαβε την αναγκαιότητα να γίνονται πολλά τεστ και τόνισε πως «όσα περισσότερα τεστ γίνονται τόσο περισσότερους ασυμπτωματικούς θα ανακαλύπτουμε».

Δερμιτζάκης: Άνοιγμα της εστίασης σε τρεις βδομάδες

ο Μανώλης Δερμιτζάκης

Ο Μανώλης Δερμιτζάκης αναφορικά με την επαναλειτουργία των καταστημάτων της εστίασης επισήμανε ότι δεν πρέπει να τη συνδέουμε μόνο με τα μπαρ. «Εάν η εστίαση μπορεί να εξυπηρετήσει μόνο σε εξωτερικούς χώρους και με θερμάστρες, τις οποίες διαθέτει ούτως ή άλλως λόγω των καπνιστών, μπορούμε να συζητήσουμε για το άνοιγμα της σε τρεις εβδομάδες. Μόνο έξω όμως».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM