Παγώνη: «Βρισκόμαστε σε δύσκολη φάση»

Η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ εμφανίζεται βέβαιη πως θα «κοκκινίσουν» και άλλες περιοχές της Ελλάδας εξαιτίας του κοροναϊού, επισημαίνοντας πως αυτή τη στιγμή, «βρισκόμαστε σε δύσκολη φάση».

Η Ματίνα Παγώνη με πλήρη βεβαιότητα εκφράζει την άποψη πως σύντομα αναμένεται να «κοκκινίσουν» και άλλες περιοχές της Ελλάδας χάρη στον κοροναϊό. Τονίζοντας παράλληλα πως «βρισκόμαστε σε μια φάση πολύ δύσκολη και όποιος δεν το έχει πιστέψει ακόμη, έστω μια μειοψηφία ανθρώπων, ας περάσει από μια εντατική ή από ένα νοσοκομείο να δει τι γίνεται».

«Ας σταματήσουν επιτέλους τα παιχνίδια»

Στη συνέχεια, η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς μιλώντας στον ΣΚΑΪ έκανε έκκληση να «σταματήσουν τα παιχνίδια». Τονίζοντας πως πρέπει επιτέλους να εφαρμοστούν τα μέτρα προστασίας για την διασπορά του κοροναϊού.

«Δεν πρέπει να προκαλούμε την τύχη μας»

Μάλιστα, εμφανίστηκε πεπεισμένη πως και άλλες περιοχές της χώρας θα έχουν την ίδια τύχη με την Κοζάνη. Επισημαίνοντας αι πως τα πράγματα θα δυσκολέψουν περισσότερο εάν η κατάσταση αυτή συνεχιστεί. Γεγονός που σημαίνει πως θα εισέλθουμε στον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο με αυτά τα επιδημιολογικά δεδομένα.

«Δεν θα γίνει νέο lockdown»

Παράλληλα, εκτίμησε πως δεν πρόκειται η κυβέρνηση να προχωρήσει σε ένα νέο lockdown. Ωστόσο, τόνισε πως είναι απαραίτητο να εφαρμοστούν τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί.

«Μάσκα μέσα και έξω»

«Ένα απλό μέτρο, που τέλος πάντων πρέπει να βγούνε και να το πούνε να τελειώσει η ιστορία, είναι μάσκα μέσα και έξω» ανέφερε η Ματίνα Παγώνη. Επιπλέον, συμπλήρωσε πως αυτό το μέτρο «δεν ισχύει επισήμως. Εμμέσως το λένε»

«Πρόκειται για παράδειγμα προς αποφυγή»

Αναφορικά με το κάλεσμα του Μητροπολίτη Κοζάνης προς τους πιστούς να κοινωνήσουν από την ίδια λαβίδα, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΝ, τόνισε με απόλυτο ύφος πως πρόκειται για ένα παράδειγμα προς αποφυγή. Παράλληλα, συνέστησε, σε όσους επιθυμούν να κοινωνήσουν να χρησιμοποιήσουν ένα πλαστικό κουταλάκι, το οποίο και θα φέρνουν από το σπίτι τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM