Παγώνη: Στο 75% η κάλυψη των ΜΕΘ στην Αττική

Θα πρέπει να τηρήσουμε τα περιοριστικά μέτρα, τόνισε η κ. Παγώνη - Έχει αυξηθεί το ιικό φορτίο της Αττικής - Ανησυχία για την πληρότητα των ΜΕΘ

«Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια, που, αν τηρηθούν τα μέτρα όπως πρέπει, μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο. Είναι πολύ νωρίς να ξέρουμε αν θα έχει αποκλιμακωθεί η επιδημιολογική κατάσταση μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου», δήλωσε στην εισαγωγική της τοποθέτηση η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς, Ματίνα Παγώνη.

«Αν επιτευχθεί ο στόχος, θα είμαστε σε καλό σημείο, ωστόσο σήμερα το πρωί υπήρχαν λεωφορεία που ήταν γεμάτα», δήλωσε η κ. Παγώνη με αφορμή τα νέα περιοριστικά μέτρα που είναι από σήμερα σε ισχύ στην Αττική. «Ο κόσμος έχει πιεστεί ψυχολογικά και πλέον έχει διαφορετική νοοτροπία», πρόσθεσε.

«Αυτό που έχει σημασία είναι να αποδώσει αυτό το lockdown και να σταματήσει να πιέζεται το σύστημα υγείας», ανέφερε η ίδια και πρόσθεσε πως «μέσα στις επόμενες μέρες, τη στιγμή που έχουμε διπλασιασμό του ιικού φορτίου στην Αττική, μπορεί να έχουν καλυφθεί όλες οι κενές κλίνες ΜΕΘ». Να σημειωθεί πως με τα τελευταία δεδομένα η πληρότητα των κλινών φτάνει το 75%.

«Αυτό που μας ανησυχεί περισσότερο είναι οι απλές εισαγωγές των ασθενών Covid, καθώς ένα ποσοστό αυτών διασωληνώνονται», τόνισε η κ. Παγώνη. Ερωτηθείσα για το «αν αργήσαμε να λάβουμε τα περιοριστικά μέτρα», είπε πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Αντιθέτως, «πάρθηκαν και δύο μέρες νωρίτερα από την καθιερωμένη συνεδρίαση των ειδικών», υπογράμμισε.

Η επιδημιολογική εικόνα της Αττικής

Χθες ανακοινώθηκαν 1.496 νέα κρούσματα κορονοϊού, εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, σύμφωνα με τα επιδημιολογικά στοιχεία του ΕΟΔΥ. Να σημειωθεί πως στην Αττική επιβεβαιώθηκαν 795 νέες μολύνσεις.

Αναλυτικά, η κατανομή των κρουσμάτων στην Αττική:
  • Ανατολική Αττική: 76 κρούσματα
  • Βόρειος Τομέας Αθηνών: 102 κρούσματα
  • Δυτική Αττική: 40 κρούσματα
  • Δυτικός Τομέας Αθηνών: 124 κρούσματα
  • Κεντρικός Τομέας Αθηνών: 216 κρούσματα
  • Νησιά: 20 κρούσματα
  • Νότιος Τομέας Αθηνών: 93 κρούσματα
  • Πειραιάς: 124 κρούσματα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM