Παντελίδης: Πέντε χρόνια από τον θάνατο του τραγουδιστή

Σαν σήμερα, πριν από πέντε χρόνια, έφυγε από τη ζωή ο Παντελής Παντελίδης - Ο τραγουδιστής τον οποίο λάτρεψε το κοινό μέσα από τα βίντεό του στο YouTube

Πριν από πέντε χρόνια, στις 18 Φεβρουαρίου 2016, έγινε γνωστή η τραγική είδηση πως ο 33χρονος τραγουδιστής Παντελής Παντελίδης έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα. Το τζιπ που οδηγούσε ξέφυγε της πορείας του στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης και προσέκρουσε σε προστατευτικά κιγκλιδώματα. Στο ίδιο τζιπ βρίσκονταν η 30χρονη Μίνα Αρναούτη και η 21χρονη Φρόσω Κυριάκου, οι οποίες τραυματίστηκαν σοβαρά και νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομείο.

Ο Παντελίδης μεγάλωσε στη Νέα Ιωνία. Αν και από μικρός τραγουδούσε, επέλεξε να γίνει υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά το πάθος του για τη μουσική τον οδήγησε στο να μάθει να παίζει κιθάρα, μόνος του, και να γράφει τραγούδια, κυρίως βιωματικά.

Το πρώτα βίντεο στο YouTube

Ο τραγουδιστής ξεκίνησε την καριέρα του ανεβάζοντας αυτοσχέδια βίντεο με τα κομμάτια του στο YouTube, κρατώντας μια απλή ακουστική κιθάρα, στο δωμάτιό του. Το 2011 τα βίντεό του έπαιζαν κυριολεκτικά παντού και όλοι τότε μιλούσαν για τον τύπο με την κιθάρα και το «Δεν ταιριάζετε σου λέω». Λίγο αργότερα, το όνειρό του έγινε πραγματικότητα, καθώς μια δισκογραφική εταιρεία τού πρότεινε συνεργασία και έτσι ξεκίνησε ο δρόμος προς την επιτυχία.

Μέσα σε λίγο καιρό έγινε ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της νυχτερινής ζωής της Αθήνας.  Ο ίδιος, χαμηλών τόνων, απλά ζούσε το όνειρό του. Τα τραγούδια του γίνονταν αμέσως επιτυχίες. Μερικές από αυτές ήταν τα «Δεν ταιριάζετε σου λέω», «Συνοδεύομαι», «Πάμε στοίχημα θα ξαναρθείς», «Παραμυθιάζομαι», «Γίνεται» «Λιώμα σε γκρεμό», «Τα σχοινιά σου» και πολλά άλλα. Ο τραγουδιστής προκαλούσε «παροξυσμό» στους θαυμαστές του στο νυχτερινό κέντρο «Teatro Music Hall», μαζί με την Πάολα και τον Βασίλη Καρρά.

Τραγουδιστές που ερμήνευσαν τραγούδια του

Δικά του τραγούδια επίσης ερμήνευσαν ο Γιάννης Πλούταρχος («Ναρκοπέδιο η ζωή μου»), η Ειρήνη Παπαδοπούλου («Ο καινούριος έρωτάς σου»), η Πάολα («Τώρα σέρνεσαι»), η Ελένη Χατζίδου («Χειρότερα») και η Αμαρυλλίς («Διαταγές»). Με τον Βασίλη Καρρά ερμήνευσε σε ντουέτο το τραγούδι του «Για τον ίδιο άνθρωπο μιλάμε».

Ο Παντελής Παντελίδης, την ημέρα που άφησε την τελευταία του πνοή, μόλις είχε τελειώσει την πρόβα του στο κέντρο όπου επρόκειτο να εμφανιστεί από την επομένη μαζί με τη Δέσποινα Βανδή και τον Κώστα Μαρτάκη.

Λαϊκό προσκύνημα η κηδεία του

Οι εκδηλώσεις αγάπης και οδύνης που ακολούθησαν τις επόμενες ημέρες ήταν συγκλονιστικές. Χιλιάδες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μια λαοθάλασσα κόσμου στο πλευρό της οικογένειάς του για να τον αποχαιρετίσει και να τον συνοδεύσει στην τελευταία του κατοικία στις 20 Φεβρουαρίου στον ναό του Αγίου Σπυρίδωνος στη Νέα Ιωνία.

Χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν στο τελευταίο «αντίο» για τον λαϊκό τραγουδιστή, η κηδεία του οποίου έγινε λαϊκό προσκύνημα, ενώ πολύς κόσμος επισκέφθηκε το σημείο του μοιραίου τροχαίου, αφήνοντας λουλούδια. Από τον θάνατό του και μετά ξεκίνησε μια χρονοβόρα έρευνα για τις συνθήκες του δυστυχήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM