Ωράριο σούπερ μάρκετ: Ποιες είναι οι αλλαγές - Η απαγόρευση τα Σ/Κ θα ξεκινά από τις 7.00

Πώς διαμορφώνεται το ωράριο των σούπερ μάρκετ λόγω των νέων μέτρων που ανακοινώθηκαν χθες, Τετάρτη, από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά

Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, μπήκαν σε εφαρμογή από το πρωί της Πέμπτης. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης έγινε ξεχωριστή αναφορά στα σούπερ μάρκετ, καθώς το προηγούμενο διάστημα παρατηρήθηκε συνωστισμός έξω από τα καταστήματα.

Ειδικότερα, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε χθες ότι ενεργοποιούνται δύο βασικές διαφοροποιήσεις με τον κωδικό 2 σε σχέση με ό,τι ίσχυε μέχρι τώρα. Δηλαδή, μετά την αποστολή με SMS στο 13033 η μετακίνηση σε σούπερ μάρκετ, οπωροπωλείο, ιχθυοπωλείο, κρεοπωλείο, μίνι μάρκετ κ.λπ. πραγματοποιείται:

  • α) μόνο εντός του οικείου δήμου ή
  • β) σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο μόνιμης κατοικίας.

Δεν μπορεί, δηλαδή, κάποιος να μετακινηθεί με το αυτοκίνητό του σε σούπερ μάρκετ μακρινού δήμου, όπως ίσχυε μέχρι τώρα. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να μεταβεί με αυτοκίνητο, μοτοσικλέτα ή άλλο όχημα σε σούπερ μάρκετ ή κατάστημα τροφίμων το οποίο βρίσκεται εντός του οικείου δήμου ή έως 2 χλμ. από τον τόπο κατοικίας του.

Η απαγόρευση τα Σ/Κ θα ξεκινά από τις 7.00

Τα Σαββατοκύριακα η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ξεκινά από τις 7.00 το απόγευμα. Σε όσες περιοχές ανήκουν στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου («κόκκινο») η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 9.00 το βράδυ έως τις 5.00 το πρωί.

Επομένως, οι αλλαγές στην απαγόρευση κυκλοφορίας φέρνουν αλλαγές στο ωράριο των σούπερ μάρκετ, τα οποία έκλειναν στις 17.00 για τις περιοχές όπου η απαγόρευση κυκλοφορίας ίσχυε από τις 18.00. Πλέον, από τη στιγμή που η απαγόρευση θα ξεκινάει στις 19.00, τα σούπερ μάρκετ μεταθέτουν το κλείσιμό τους για μία ώρα αργότερα, δηλαδή στις 18.00.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM