Καιρός: Ο «Ωμέγα εμποδιστής» φέρνει καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους από αύριο

Βροχές, καταιγίδες, κρύο, ακόμη και χιόνια από αύριο από τον «Ωμέγα εμποδιστής»

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από αύριο, με την κακοκαιρία «Ωμέγα εμποδιστής» να φέρνει κρύο αλλά και χιόνια στα ορεινά.

Γιατί ονομάστηκε «Ωμέγα εμποδιστής»:

«Αιτία γι’ αυτή την εξέλιξη είναι ο αντικυκλώνας, ή αλλιώς το πεδίο υψηλών πιέσεων, που θα αναπτυχθεί αρχικά στη Δυτική Ευρώπη και στη συνέχεια θα εξαπλωθεί προς τα κεντρικά, βορειοανατολικά τμήματα της Γηραιάς Ηπείρου, ο οποίος φέρει τον σχηματισμό του γράμματος “Ωμέγα” της ελληνικής αλφάβητου», αναφέρει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Ο καιρός σήμερα

Σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις, ενώ στα δυτικά θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Στην Αττική προβλέπονται λίγες τοπικές νεφώσεις, ενώ η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες αναμένονται και στη Θεσσαλονίκη, ενώ τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 18 βαθμούς.

Τι αλλάζει από αύριο

Τι αναφέρει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης σε σχετική ανάρτησή του στο Facebook για την κακοκαιρία «Ωμέγα εμποδιστής»:

«Την Τρίτη ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται στο Ιόνιο και τη βορειοδυτική ηπειρωτική χώρα.

Την Τετάρτη τα έντονα αυτά φαινόμενα θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας και του δυτικού, βορειοδυτικού Αιγαίου.

Την Πέμπτη τα ισχυρά φαινόμενα θα απασχολήσουν την ανατολική και νότια χώρα, ενώ την Παρασκευή θα απασχολήσουν τα νότια θαλάσσια τμήματα.

Προσοχή θα πρέπει να δοθεί και στους θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο αλλά και στις χιονοπτώσεις για υψόμετρα άνω των 1.500 μέτρων.

Ο κίνδυνος για πλημμυρικά φαινόμενα είναι αυξημένος, ιδιαίτερα σε περιοχές με ιστορικό λόγω τοπογραφίας, δόμησης κ.λπ.

Σημειώστε τέλος ότι ο Νοέμβριος στατιστικά είναι ο μήνας με τη μεγαλύτερη συχνότητα εμφάνισης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Δείχνουμε όλοι την απαιτούμενη προσοχή!».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM