Σήμερα παρουσιάζονται στα νοσοκομεία οι επιστρατευμένοι γιατροί

Στη «μάχη» του Ε.Σ.Υ. σήμερα οι 206 ιδιώτες - Παρουσιάζονται στα νοσοκομεία

Στην επίταξη 206 συμβεβλημένων γιατρών με τον ΕΟΠYΥ προχώρησε χθες το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να ενισχυθούν τα νοσοκομεία της Αττικής, μετά το κάλεσμα του υπουργού Υγείας που έπεσε στο κενό. Σήμερα θα πρέπει να παρουσιαστούν στα νοσοκομεία που αναγράφονται στα φύλλα πορείας τους, αλλιώς θα τιμωρηθούν με τρίμηνη φυλάκιση.

Πριν αναλάβουν υπηρεσία, οι επιστρατευμένοι γιατροί θα πρέπει να κάνουν rapid τεστ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιστράτευση, σε πρώτη φάση, θα διαρκέσει για έναν μήνα.

Πρόκειται για 206 ιδιώτες γιατρούς (παθολόγους, πνευμονολόγους και γενικούς ιατρούς) στην Αττική. Ειδικότερα:
  • 78 στον τομέα Αθηνών
  • 36 στον Πειραιά
  • 30 στη Νοτιοανατολική Αττική
  • 36 στη Βορειανατολική Αττική
  • 26 στη Δυτική Αττική.
H ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας

Όπως δήλωσε σε χθεσινή ανακοίνωσή του ο Βασίλης Κικίλιας, «το υπουργείο Υγείας απηύθυνε επί εβδομάδες πρόσκληση-έκκληση προς τους ιδιώτες γιατρούς, για την ενίσχυση των νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. στο τρίτο σφοδρό κύμα της πανδημίας Covid-19. Δυστυχώς, πολύ μικρός αριθμός ιδιωτών ιατρών προσήλθε. Τους ευχαριστούμε».

«Λαμβάνοντας υπόψη τις έκτακτες συνθήκες και την επιτακτική ανάγκη περίθαλψης των συνανθρώπων μας, το υπουργείο Υγείας προβαίνει σε επίταξη προσωπικών υπηρεσιών γιατρών των ειδικοτήτων παθολόγων, πνευμονολόγων και γενικών ιατρών στην Αττική» πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM